Connect with us
Schimbări radicale de vreme! Ninsorile și gerul se întorc în România

Vremea

Schimbări radicale de vreme! Ninsorile și gerul se întorc în România

Vremea se schimbă radical în zilele următoare în țara noastră. Deși am avut parte de temperaturi extrem de ridicate și o vreme frumoasă, de primăvară, bucuria nu a ținut prea mult. Vremea s-a schimbat încă de azi, dar zilele urmpătoare vor fi extrem de reci și geroase și se întorc zăpezile.

Zăpezile lovesc din nou România

Vremea a fost extrem de călduroasă în ultima perioadă. Temperaturile au fost extrem de ridicate de la începutul lunii martie și ziua femeii au fost foarte plăcute, dar lucrurile se schimbă din data de 10 martie. Miercuri și joi anunțate temperaturi foarte scăzute și ninsori abundente în majoritatea regiunilor din țară.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că următoarele două săptămâni se schimbă din punct de vedere al vremii. Miercuri, 10 martie, și joi, vremea va deveni rece pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Sunt anunțate ninsori și ploi considerabile din punct de vedere cantitativ.

Ploile predomină în sudul Olteniei, al Munteniei şi în Dobrogea, iar în Munții Banatului, în Carpații Meridionali şi local în Carpații Orientali va ninge, mai ales pe timpul zilei. Sunt anunțate valori extrem de scăzute pentru zilele de 10 și 11 martie în zonele sudice: ziua vor fi valori de -1 .. 3 grade, iar pe parcursul nopților vor fi minime de -5 … -9 grade Celsius.

Vremea pe 9 martie

Pe 9 martie, vremea va fi apropiată de normalul acestei perioade. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe sub formă de ninsoare.

Soarele va ieși în timpul zilei, dar spre seară, temperaturile scad și ploile și ninsorile cuprind aproape întreg teritoriul. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului, când va atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top