Se schimbă VREMEA. Canicula trece, vin furtunile PUTERNICE! Avem localităţile cele mai afectate!

Ultimul update: sâmbătă 1 iulie 2017 16:55 Data publicării: sâmbătă 1 iulie 2017 16:37
Autor , în Vremea

Vremea se schimbă începând din această seară în mai multe judeţe. ANM a emis o serie de avertizări de instabilitate atmosferică şi furtuni, în mai multe judeţe.

Astfel, va fi un COD GALBEN de instabilitate atmosferică de ayi de la ora 21.00, până duminică la ora 9.00. Din seara zilei de sâmbătă până duminică dimineața (1/2 iulie), în sudul Banatului, local în Transilvania și Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp și punctiform 35…45 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei și al Munteniei.

Pe arii extinse în sudul și în sud-estul țării valorile termice vor caracteriza în continuare o noapte tropicală, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, iar disconfortul termic va fi încă ridicat.

Duminică, ne aşteaptă o nouă zi caniculară, dar de la ora 20, vor intra în vigoare 2 avertizări cod galben şi cod portocaliu de pli abundente şi furtuni, după cum urmează:

Cod Portocaliu: În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în localităţile din județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Cod galben: În sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

Vezi si: Vară de coșmar! Ce se întâmplă cu VREMEA în următoarele trei luni! Prognoza meteo OFICIALĂ

Loading...
Sursa: Huff.ro
Știri despre:   
Comentarii