Se schimbă vremea! Prognoza meteo pentru weekend

04.05.2018
Se schimbă vremea! Prognoza meteo pentru weekend

Meteorologii avertizează! În următoarele zile vremea se va schimba mult. Citește prognoza meteo pentru weekend și află care sunt zonele în care vor avea loc schimbările.

Prognoza meteo pentru weekend anunță schimbări

Temperaturile vor scădea în acest weekend. De asemenea, se anunță ploi torențiale cu tunete și fulgere. De asemenea, vor exista și condiții de grindină. Schimbările acestea se vor resimți aproape în toată țara.

ANM anunță că sâmbătă și duminică vremea se va schimba. Asta deoarece o undă depresionară slab organizată va aduce ploi și descărcări electrice. De asemenea, se anunță și grindină de mici dimensiuni. Fenomenul va fi întâlnit pe arii extinse în jumătatea vestică a țării. În restul țării, fenomenele acestea vor fi izolate.

CITEȘTE ȘI: Vremea pe trei luni. Prognoza meteo pentru lunile mai, iunie și iulie 2018

În unele locuri, cantitățile de apă vor fi însemnate cantitativ. La început, când vor apărea aversele, și vântul se va intensifica. Trecător, intensificările vântului vor avea un aspect de vijelie.

Deși instabilitatea atmosferică va crește, temperaturile rămân în continuare mai ridicate decât în mod obișnuit pentru perioada în care ne aflăm.

În special sâmbătă, maximele termice vor ajunge până la 30 – 32 de grade în jumătatea de vest a țării.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni: Vremea 1 – 14 mai 2018. După temperaturile ridicate, vin furtunile!

Vremea în perioada 1 – 14 mai 2018 aduce temperaturi mai mari decât în mod obișnuit pe această dată, în prima parte a intervalului prognozat.

În a doua săptămână, prognoza ANM arată că va urma un proces de răcire, iar temperaturile vor reveni la valori normale. Totodată, în această perioadă își vor face apariția și ploile, însoțite de furtuni.

Articolul continua dupa publicitate

Vremea în Banat
Până în data de 6 mai, vreme va fi cu mult mai caldă decât normalul aceastei perioade din an, cu temperaturi maxime medii de 28…29 de grade. După un proces de răcire ce va aduce temperaturile diurne la valori apropiate de cele obișnuite, se estimează că între 9 și 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 21 și 23 de grade…. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.