Connect with us

Vremea

Se strică VREMEA. COD GALBEN de ninsori

Vremea se strică începînd de astăzi, avertizează ANM. Meteorologii au meis o informare meteorologică valaibilă de astăzi, ora 16.00, pînă mâine, la ora 22.00.

„În intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii în toată ţara, iar în vest, sud-vest, centru, nord şi nord-est,cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp în zona montană şi în Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60….70 km/h”, se arată în informarea meteo a ANM.

Vezi și: Cum va fi vremea iarna aceasta!

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de  ninsori moderate cantitativ în nord şi centru, precipitaţii mixte abundente în nord-est, viscol în zona montană. Aceasta este valabilă în intervalul 12 noiembrie, ora 23:00 – 13 noiembrie, ora 22:00.

„În regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, se arată în avertizarea ANM.

judete

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top