Connect with us
Starea vremii 13 ianuarie, prognoza meteo actualiazată de Administrația Națională de Meteorologie. Prognoza meteo actualizată.

Vremea

Starea vremii 13 ianuarie: Cod galben de polei, ninsori și vânt

Starea vremii 13 ianuarie, prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt, polei și ninsori în zona de munte.

Starea vremii 13 ianuarie- precipitații mixte vestul, centrul și estul țării

Cod galben de vânt, polei și ninsori este valabil până mâine, 14 ianuarie, ora 14:00.

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării. Acestea vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp.

Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite. Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.
Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie). În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Citește și: Temperaturi extreme: Localitatea cu cele mai scăzute temperaturi de pe Pământ

Pe arii restrânse precipitaţii slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top