Starea vremii: ploi abundente și frig. Când revin temperaturile la normal

27.05.2017
Starea vremii: ploi abundente și frig. Când revin temperaturile la normal

Sambata ramanem cu atmosfera racoroasa si instabila in sudul, centrul, in estul tarii si la munte. Pe aici vin alte averse; sunt posibile vijelii si caderi de grindina, iar cantitatile de apa ar putea sa depaseasca 20 L/mp.

In vestul tarii avem vreme frumoasa; iar maximele ajung in intervalul 16…25 de grade.

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera cam mohorata si mai multe reprize de ploaie. Temperaturile se mentin la valori modeste si la amiaza vom avea cel mult 20…21 de grade. In Moldova sudica si in nordul Munteniei norii se aduna din cand in cand si vor aduce averse, cu fenomene electrice si vant intens. Apare trecator si soarele; dar vremea se mentine racoroasa pentru aceasta data.

Si in jumatatea nordica a Moldovei vor fi perioade cu ploi si instabilitate ridicata. Apar conditii de grindina si se pot strange cantitati importante de apa, in intervale scurte de timp. Peste noapte, norii se risipesc si vom avea vreme buna.

In nordul Transilvaniei si in Maramures mai vin cateva ploi zgomotoase; dar se arata si soarele pe parcursul zilei; iar in zona Maramuresului domina timpul frumos. In regimul termic nu sunt schimbari fata de ieri: dupa pranz se vor atinge 21…22 de grade.

Vestul tarii are parte de soare si atmosfera placuta. Mai vin ceva averse in apropierea muntilor, iar temperaturile, mai ridicate decat in celelalte zone, ajung pe la 24…25 de grade.

In centrul Romaniei instabilitatea persista. Se anunta intervale cu ploi torentiale si vor veni cu descarcari electrice si intensificari de vant. Este risc de inundatii pe mai multe cursuri de apa din zona; indeosebi pe raurile mici. Maximele vor fi de la 17, la 21 de grade.

Starea vremii: ploi abundente și frig. Când revin temperaturile la normal

Sud-vestul tarii nu scapa nici astazi de ploi. Vin alte serii de averse, se pot strange cantitati mai mari de apa si ar putea sa cada grindina. Temperaturile se mentin scazute pentru acest moment al anului.

La fel va fi si in zonele sudice: inca o zi racoroasa, cu innorari si ploi in mai multe reprize.Pot fi si fenomene electrice; vantul se va inteti pe timpul ploilor; iar maximele se vor opri la 20 de grade.

In Bucuresti avem vreme racoroasa; o sa mai ploua din cand in cand; iar maxima va fi in jur de 20 de grade. La noapte se imprastie norii si vom avea atmosfera placuta si o minima de 12 grade.

La munte gasim tot vreme instabila si temperaturi modeste. Aversele apar temporar in toate masivele si mai pot lasa 20 de litri de apa pe metru patrat. Vor fi si tunete, fulgere, rabufniri de vant si se mentin conditiile de grindina.
Si la malul marii se anunta o zi destul de neplacuta, cu innorari si averse slabe, trecatoare. Vantul va fi activ; vom zari si soarele pentru scurte momente, iar maximele din statiuni se vor apropia de 20 de grade.

Duminica se face vreme buna, se incalzeste si doar prin sudul tarii mai sunt conditii de averse dupa pranz. Vantul se intensifica in estul si sud-estul tarii, iar maximele ating 27 de grade.

Luni se face si mai cald, vom avea soare si doar pe la munte mai sunt semne de ploaie dupa pranz. Dimineata si noaptea, pe la campie poate aparea ceata.

Marti asteptam vreme calda si frumoasa.Totusi, in zona montana, spre seara ar putea sa mai vina o aversa-doua. Temperaturile urca spre 30 de grade- adica valori mai mari decat ar fi normal la final de Mai.