Connect with us
În noaptea de marți spre miercuri, termometrele au înghețat la Miercurea Ciuc. Temperatura a scăzut până la -22 de grade Celsius.

Vremea

Termometrele au înghețat la Miercurea Ciuc : temperaturile au ajuns la -22 de grade

În noaptea de marți spre miercuri, termometrele au înghețat la Miercurea Ciuc. Temperatura a scăzut până la -22 de gra de Celsius, marcând astfel un record pentru această iarnă. Stația meteo din oraș a înregistrat valoarea de -22, în jurul ore 3:30 AM.

Termometrele au înghețat la Miercurea Ciuc : record pentru această iarnă

Zona este una recunoscută pentru temperaturile joase, însă chiar și meteorologii au fost surprinși de nivelul din termometre. Deși este decembrie, în mod normal, mercurul din termometre nu ar fi scăzut sub -20 de grade până în ianuarie. Totuși, pe fondul cerului degajat de nori și a vântului rece, temperatura a scăzut accentuat, ajungând la -22 de grade Celsius.

Pe toata suprfața județului s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute. La Joseni au fost -19 grade Celsius, -17 grade la Odorheiu Secuiesc și -16 grade Celsius la Topliţa. La munte, meteorologii de la staţia Bucin au notat un minim de -15 grade.

Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a analizat situația din toată regiunea Transilvaniei. În municipiul Braşov şi la Făgăraş, în judeţul Braşov, minima a fost de -20 de grade Celsius. La Întorsura Buzăului s-au înregistrat valori termice similare. În judeţele Covasna și Sibiu, au fost minus 16 grade, iar în Alba și Mureș termometrele au indicat -15 grade și -13 grade Celsius.

Reprezentantul Centrului Meteorologic Regional Transilvania, Cristian Grecu a comentat prognoza pe următoarele zile. ”În următorul interval, de 24-36 de ore, vin înnorări şi ne aşteptăm la precipitaţii sub formă de ninsoare, mai ales în zona montană. După acest episod de ninsori, vom avea din nou câteva zile şi mai ales nopţi deosebit de reci. Minimele vor coborî din nou în jurul valorii de minus 20 de grade Celsius. În intervalul vineri-luni, temperaturile vor atinge valorile înregistrate în seara trecută.”

Citește și:Prognoza meteo 11-18 decembrie. Vine gerul, cu temperaturi de -10 grade în mijlocul zilei

Minimul istoric înregistrat în zona Harghitei s-a petrecut în urmă cu 18 ani, la Miercurea Ciuc, când mercurul din termometre a coborât până la -33 de grade Celsius.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top