Connect with us
Urmează trei zile cu temperaturi caniculare! ANM a anunțat care sunt zonele afectate

Vremea

Urmează trei zile cu temperaturi caniculare! ANM a anunțat care sunt zonele afectate

Deși Administrația Națională de Meteorologie susținea că luna august va fi una dintre cele mai călduroase din ultimii ani și ne vom confrunta cu temperaturi caniculare, aceasta a emis ieri o alertă de cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru câteva zone din țară. Cu toate acestea, se pare că temperaturile caniculare se întorc și urmează 3 zile în care termometrele vor indica și 37 de grade în anumite zone ale țării.

Urmează trei zile cu temperaturi caniculare! ANM a anunțat care sunt zonele afectate

În cursul zilei de azi, Administrația Națională de Meteorologie a transmis un mesaj nou de vreme severă. Potrivit acestuia, în intervalul 6-8 august, în sudul și estul țării se va înregistra caniculă. O bună parte din România se va confrunta cu zile extrem de călduroase, în care temperaturile maxime vor ajunge și la 37 de grade celsius.

Conform mesajului de informare de joi, meteorologii anunță că în zilele de 6, 7 și 8 august vom avea temperaturi ridicate, iar vântul va avea viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h. În regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 de grade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h.

De asemenea, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia, dar și în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Pe litoral, vremea se încălzește şi o să avem o zi însorită, cu vânt alert şi până la 30 de grade prin staţiuni. Vineri se face şi mai cald. Temperaturile urcă spre 32 de grade, iar vântul continua să agite atmosfera.

Sâmbăta avem încă o zi cu temperaturi ridicate şi un vânt mai insistent. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 32 de grade, iar apa mării va avea 26-27 de grade.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top