Vești proaste de la meteorologi – Se SCHIMBĂ vremea!

31.03.2019
Vești proaste de la meteorologi – Se SCHIMBĂ vremea!

În prima săptămână a lunii aprilie vor fi înregistrate temperaturi care vor depăși pe alocuri 20 de grade Celsius, însă vor fi și zile în care maximele nu vor trece de 15 grade. ANM anunță o vreme schimbătoare, cu precipitații restrânse și intensificări ale vântului.

În cea mai mare parte a țării, săptămâna viitoare va debuta cu vreme frumoasă, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime pot depăși în unele regiuni 20 de grade Celsius, cu excepția nordului Moldovei, unde acestea se vor situa în jurul pragului de 10 grade.

Citește aici: Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter, urmat de 11 replici de magnitudini uriaşe

„Vreme schimbătoare, mai caldă decât în mod normal în prima zi, luni, cu maxime între 9 grade Celsius în nordul Moldovei și 24 de grade în Oltenia, Muntenia, Banat. Ulterior, vor scădea temperaturile și până spre sfârșitul săptămânii vor avea variații, în general între 10 și 20 de grade.

În estul Transilvaniei vor fi 6 – 7 grade. Minime, în general între -5 și 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -9, -8 grade, precipitații pe arii restrânse, trecător. Ulterior, aria precipitațiilor se va extinde iar în zonele montane, lapoviță și ninsoare, mai ales la altitudini mari. Mai multe precipitații sunt așteptate la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Potrivit sursei citate, în partea de sud și est a țării este așteptat vânt în zilele de luni și marți.

Și în București vremea se menține frumoasă, cel puțin în debutul săptămânii, cu temperaturi ridicate, cer parțial noros și intensificări ușoare ale vântului.

„Mâine (luni, n.r.), în Capitală – un cer temporar noros, 22 – 23 de grade, condiții reduse de ploaie, nu le excludem de tot. Marți scade temperatura destul de accentuat, până în jurul maximei de 12 grade după-amiază, cer temporar noros.

Zilele următoare: variații ale temperaturii aerului între 13 și 17 grade Celsius până spre sfârșitul săptămânii viitoare. Minime la București, 0 – 2 grade în general, cu posibilitatea de a se înregistra temperaturi sub 0 grade. În prima jumătate a săptămânii vor fi temperaturi minime apropiate de 0 grade Celsius, iar spre sfârșiul săptămânii va urma spre 4-5 grade”, mai precizează reprezentantul ANM.

În zonele montane sunt anunțate trecător precipitații sub formă de ploiae, lapoviță și ninsoare, slabe cantitativ în prima parte a săptămânii, ulterior urmând a se aștepta precipitații ceva mai însemnate.

Reprezentanții ANM nu exclud înregistrarea unor recorduri zilnice de temperatură care nu vor afecta, însă, măsurătorile lunare.

Debutul lunii aprilie va fi unul schimbător din punct de vedere al vremii, cu temperaturi maxime care se vor încadra în general între 10 și 20 de grade Celsius.

„Recorduri zilnice de temperatură putem să avem și mâine și poimâine, dar nu ne așteptăm să fie afectate recordurile lunare cu cele mai mari temperaturi înregistrate de când se fac măsurători în luna aprilie. Se pot înregistra recorduri zilnice atât pentru temperaturi maxime cât și minime. Asta nu înseamnă că nu avem temperaturi peste sau sub medie. Aprilie va fi o lună schimbătoare, cu temperaturi de vară care alternează cu temperaturi ceva mai coborâte. În prima zi a lunii aprilie, exceptând nordul Moldovei unde sunt temperaturi mai coborâte, apropiate de normal sau chiar sub normal, vor fi valori mai mari decât normele”, a mai spus meteorologul.

„În București, luni vor fi 22 – 23 de grade față de 17 grade cât ar trebui să fie în mod normal. După aceea scade la 12 grade, deci un pic sub normă, iarăși crește 13-14 grade. Cum a fost vremea în ultimele două săptămâni, așa se preconizează și prima săptămână din luna aprilie, cu circulații rapide ale aerului, vreme schimbătoare, precipitații scăzute pe arii restrânse”, a adăugat specialistul ANM.