Connect with us
Vine gerul peste România! Anunțul meterologilor ANM

Vremea

Vine gerul peste România! Anunțul meterologilor ANM

Temperaturile scad drastic și gerul îți face simțită prezența pe timp de noapte. În următoarele două săptămâni vremea se va schimba drastic și zilele călduroase vor fi doar o amintire frumoasă. Toată țara va fi afectată de aceste schimbări.

Apare gerul pe timp de noapte în România

Vremea se va schimba drastic în rumătoarea perioadă, nopțile devenind tot mai geroase și zilele mult mai reci. Și precipitațiile abundente vor apărea în anumite zone din țară.

În Banat, media temperaturilor maxime va fi între 11 și 13 grade, iar a minimelor între 3 și 5 grade. De săptămâna viitoare situația se schimbă și temperaturile vor scădea, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul a 8 grade, iar minimele se vor situa în general între -1 și 2 grade. Apar și ploile după data de 12 noiembrie.

În Crișana, în prima zi media maximelor termice se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3…4 grade. Apoi valorile din timpul zilei vor scădea dramatic cu cel puțin 3 grade. În următoarea săptămână vremea se răcește brusc și minimele ajung la 0 grade.

În Transilvania, temperaturile vor scădea treptat, de la aproximativ 13 grade în timpul zilei, până la 6 grade. Minimele pot ajunge chiar și la -2 grade săptămâna viitoare. Pe arii restrânse apar burnița, dar și ploile slabe.

În Maramureș, maximele termice scad treptat de asemenea. Acestea vor ajunge de la 14 grade până la 6 grade în săptămâna ce vine. Minimele vor coborî până la -3 grade. Ploile apar și ele în cantităție însemnate săptămâna viitoare.

În Moldova, vremea se răcește tot mai mult și valorile din timpul zilei scad până la 6 grade. Cu toate acestea, ele vor rămâne constante săptămâna viitoare. Nici noaptea situația nu este extremă în Moldova, temperaturile ajungând până la 4 grade. Din data de 17 noiembrie acestea scad totuși la -2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor este scăzută în perioada care urmează.

În Dobrogea, prognoza emisă de meterologi indică o răcire a vremii de la 14 grade la 8 grad epe timpul zilei. Cu toate acestea nopțile rămân destul de calde în cea mai mare parte a regiunii. După data de 14 noiembrie valorile minime ajung la 2-4 grade. După 12 noiembrie apar și precipitațiile sub formă de ploi.

În Muntenia, vremea se răcește de asemenea și apare ceața, în special în zonele cele mai joase. Deși în perioda perioadă prognozată temperaturile se regăsesc peste media acestei perioade, de săptămâna viitoare acestea vor scădea dramatic. Minimele ajung la 0 grade și maximele coboară de la 14 la 8 grade. Apar și ploi slabe pe arii restrânse.

În Oltenia, temperaturile scade de la 13 grade la 9 grade, iar în săptămâna următoare ating chiar și 7 grade. Minimele ajung la valoarea de 0 grade, iar după 17 noiembrie apar și precipitațiile sub formă de ploi.

La munte, în prima săptămână vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11…12 grade în prima zi, până la 2…3 grade în weekend. Minimele vor fi în medie între 2 și 4 grade în primele zile și vor scădea sub zero grade în ultimele. În cea de a doua săptămână maximele vor fi cuprinse în general între 0 și 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 și -2 grade.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top