Connect with us
Prognoza meteo pentru weekendul 16-17 februarie. Meteorologii anunță temperaturi de primăvară

Vremea

Vine primăvara! Temperaturi în creștere miercuri! Cum va fi vremea în țară și ce județe sunt sub cod galben

Vremea intră de miercuri într-un proces de încălzire, iar primăvara începe să se instaleze. Cu toate acestea, un cod galben va fi în vigoare de dimineață în mai multe județe.

Se semnalează ceață în dimineața zilei de miercuri în ziua de joi. Meteorologii au emis un cod galben de ceață, avertizând că vizibilitatea va scădea sub 200 de metri, local chiar sub 50 de metri.

Județele vizate de atenționare sunt Timiș, Vâlcea, Gorj, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Buzău. Avertizarea este valabilă până la 10.00 – 10.30.

Chiar dacă cerul va mai prezenta înnorări, iar condițiile de ploaie și chiar ninsoare se vor menține la munte, totuși soarele nu va lipsi din mai multe zone ale țării, inclusiv în Capitală.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade,

În București, vremea se schimbă radical. Vom avea parte de o zi cu soare, cerul va fi în mare parte senin, iar temperaturile vor fi cuprinse între 12 și 0 grade Celsius.

La începutul, dar mai ales la sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară.

Potrivit prognozei meteo ANM, la munte se vor menține condiții de ploaie și ninsoare, însă se va resimți o încălzire accentuată. Valorile temperaturilor sunt între 7 și -2 grade Celsius. temperaturile record ale săptămânii vor fi sâmbătă, 31 martie, când se vor înregistra 18 grade Celsius.

Încălzirea vremii duce la topirea zăpezilor, iar în acest context mai multe inundații au avut loc în țară.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a anunţat că cele mai multe gospodării inundate sunt în Ţigăneşti, respectiv 45.

Pompierii acţionează şi la această oră pentru scoaterea apei din case şi curţi. Judeţul Teleorman se află sub cod portocaliu de inundaţii până diseară.

Alerta este valabilă şi pentru râurile din Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu. De asemenea, până mâine la ora 16.00, este cod galben de inundaţii în alte nouă judeţe din sudul ţării.

Este cod portocaliu de inundații acum pe râurile din patru județe: Argeş, Teleorman, Dâmboviţa şi Giurgiu. În unele locuri sunt posbile chiar depășiri ale cotelor de apărare.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Citește și: Ce se întâmplă cu vremea până în mai

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top