Vine urgia în România! ANM a instaurat codul portocaliu

Ultimul update: marți 23 aprilie 2019 15:12 Data publicării: marți 23 aprilie 2019 15:12
Autor , în Vremea | 0 Comentarii

O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va traversa sudul, centrul și estul Europei, dar ploile din România vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf cae ajunge în România va fi redusă.

De asemenea, meteorologii au instaurat codul portocaliu de vânt puternic. Norul saharian va ajunge și în România, în următoarele 24 de ore, sub formă de ploi.

Citește și: Vremea de Paște. Vremea pe 28 – 30 aprilie. În toate zonele țării

Cod portocaliu până la ora 15:00 în judeţul Caraş Severin. Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze care la rafală vor atinge 90-100 km/h.

Cod galben până la ora 14:00 şi 15:00 în judeţele sălaj, Satu Mare şi Caraş-Severin. Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 65-75 km/h.

“În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

“Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării” mai spun meteorologii.

Sursa: Huff.ro
Știri despre:  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *