Connect with us
Vine vreme rea! Meteorologii au emis cod galben și portocaliu în aproape toată țara

Vremea

Vine vreme rea! Meteorologii au emis cod galben și portocaliu în aproape toată țara

Meteorologii au emis sâmbătă cod galben, dar și portocaliu pentru majoritatea teritoriului țării. Vin vijelii, vânt puternic, dar și ninsori și viscol la munte.

Vine vreme rea! Meteorologii au emis cod galben și portocaliu în aproape toată țara

Un cod galebn intră în vigoare duminică dimineața la ora 6:00 și e valabil până duminică după-amiază la ora 18:00. În acest interval vântul va avea intensificări în zonele de munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit.

Din seara de duminică vântul se va intensifica în majorutatea zonelor țării, fiind valabilă o avertizare de cod galben până luni la ora 18:00.

La munte vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85-90 km/h. În restul teritoriului vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni, cu viteze în general de 55…70 km/h. În nordul și centrul țării vor fi precipitații sub formă de ploi, iar la munte vor predomina ninsorile.

Duminică la ora 20:00 intră în vigoare și un cod portocaliu valabil până luni la 18:00. Codul portocaliu este valabil în zona de munte, unde vor fi intensificări ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. Rafalele de vânt pot ajunge la viteze de 110-130 de km/h (cât a unui uragan de categoria I). Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

În București urmează două zile de vreme foarte caldă cu temperaturi maxime de 15 grade.

Citește și: Incendiu la terminalul „Plecări” de pe aeroportul Otopeni

Citește și: BREAKING! Simona Halep a câștigat finala turnului de la Dubai

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top