Connect with us
Vreme rea în toată țara! Codul galben de ninsori și viscol s-a prelungit

Vremea

Vreme rea în toată țara! Codul galben de ninsori și viscol s-a prelungit

Iarna face prăpăd în toată țara! După câteva zile de temperaturi extrem de ridicate, asemănătoare cu cele de primăvară, se pare că lucrurile s-au schimbat și vremea rea a cuprins toată țara. Meterologii au emis mai multe avertizări de viscol și ninsori pentru majoritatea regiunilor din țară, iar acestea au fost prelungite până în această dimineață.

Avertizare de vreme rea din partea ANM

Vremea rea a pus stăpânire pe România. Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă pentru județele Constanța și Tulcea, unde iarna a lovit cel mai rău. Vântul a suflat cu putere, zăpada a fost viscolită, iar vizibilitatea a scăzut sub 50m. De altfel, în majoritatea regiunilor din țară a nins în cantități mari, iar traficul a fost afectat din această cauză. 

Vremea continuă să fie extrem de rea și în această dimineață. Vor fi ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, iar codul galben se prelungește până la ora 10.00. Eventualele modificări vor fi anunțate de meteorologi în timp util.

Va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Codul galben care vizează județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța este valabil până joi, la ora 10.00, potrivit ANM.

De asemenea, se prelungește și atenționarea meteorologică din regiunile estice și sud-estice tot până la ora 10.00. Vântul va sufla aici su până la 50…60 km/h.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55 – 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75-85 km/h și va fi viscol.

Ninsorile continuă la munte, în centrul și sudul Munteniei și local în Moldova.

Atenție, șoferi!

În zonele în care este afectată vizibilitatea, șoferii sunt rugați să fie prudenți și să evite deplasările nocturne dacă nu este o urgență. De altfel, se recomandă șoferilor să se informeze cu privire la condițiile de trafic și să-și echipeze autovehiculele.

De asemenea, polițiștii rutieri recomandă asigurarea rezervelor de combustibil și apă pentru situațiile neprevăzute și rularea cu o viteză optimă, adaptată condițiilor dificile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top