Vreme severă în 15 judeţe. Este cod galben de vijelii şi visco

Adrian Vrauko
27.03.2019
Vreme severă în 15 judeţe. Este cod galben de vijelii şi visco

În această dimineaţă, la ora 6.00, a intrat în vigoare atenţionarea cod galben de vijelii şi viscol, emisă ieri de meteorologi în 15 judeţe.

Astfle, potrivit ANM, în zonele joase, vântul va sufla cu 55 – 70 de kilometri la oră, în timp ce la munte vântul va depăşi o sută de kilometri la oră, spulberând zăpada.

Atenţionarea cod galben este valabilă până la ora 20.00.

În acest interval, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55-75 km/h.

Viscol puternic la altitudini de peste 1.700 de metri

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80-100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Meteorologii spun că, temporar, vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse, cu viteze de până la 45-55 km/h.

În jumătatea de nord a Moldovei, trecător vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, şi condiţii de polei.

Avertizarea este valabilă pentru judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *