Connect with us
VREMEA 16 mai. Informare meteo de ploi și furtuni. Cele mai afectate zone

Vremea

VREMEA 16 mai. Informare meteo de ploi și furtuni. Cele mai afectate zone

Vremea 16 mai. Meteorologii au emis marți o informare de vreme rea valabilă până la ora 19.00, în ziua de miercuri.  ANM atrage atenția că se vor semnala furtuni și căderi de apă însemnate.

Pe parcursul zilei de miercuri 16 mai, îndeosebi în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină.

Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăși local 15…25 l/mp și izolat 35 l/mp.

Mai multe localități din județul Timiș au fost sub cod galben și sub cod portocaliu de precipitații.

Vremea 16 mai – Prognoza meteo de miercuri

Ploile apar local şi prin centru şi nord-est, în rest va domina timpul frumos. Vom avea maxime de la 17 grade în Maramureş, la 27 de grade în sudul Munteniei şi în sud-vestul Dobrogei.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi frumoasă şi doar pe timpul nopţii sunt anunţate averse cu fulgere şi vânt mai nervos. Temperaturile cresc cu 4-5 grade în zona Dobrogei.

Se încălzeşte uşor şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosferă va fi plăcută şi vântul domol. La amiază vor fi 26 de grade, valori peste normalul perioadei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă înnorări şi câteva averse, dar şi perioade cu soare. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici şi vom avea temperaturi de până la 26 de grade Celsius.

Miercuri se opresc ploile în Capitală, deși cerul se va menține parțial înnorat. Se va însenina însă pe parcursul nopții, dar joi se acutizează posibilitatea averselor. Temperaturile sunt ridicate: maxima zilei: 26°C, iar minima de 11°C. Vântul bate din direcția VNV cu valori între 10 şi 15 km/h. Șanse de precipitații: 10%.

Citește și: Cum va fi vremea în săptămâna 14 – 20 mai 2018. Unde vor cădea ploi însemnate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top