Connect with us
Vremea 17 mai: Furtuni, tunete și ploi abundente. Cele mai afectate zone

Vremea

Vremea 17 mai: Furtuni, tunete și ploi abundente. Cele mai afectate zone

Vremea 17 mai: Ploile cuprind astăzi, joi, o mare parte a teritoriului. Totodată, meteorologii anunță furtuni și căderi de apă consistente.

În nord-vestul teritoriului, precum şi în zonele de munte înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-estice.

Sunt așteptate și furtuni și chiar căderi de grindină pe parcursul zilei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade.

Vântul va sufla slab până la moderat, dar poate lua aspect de vijelie temporar.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, dar numai trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade. Presiunea atmosferica nu se va schimba în mod semnificativ, valoarea sa fiind mai mică decât cea normală.

Ploile vor continua și în următoarele zile, au anunțat meteorologii, iar instabilitatea atmosferică ar urma să se manifeste și pe parcursul weekendului.

Vremea 17 mai: Atenționări cod galben de furtună

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de furtuni, valabilă până la ora 10.30 pentru județul Constanța, localitățile Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Pantelimon, Fântânele, Saraiu, Grădina și județul Tulcea.

ANM anunță că s-au semnalat frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului, averse din care se vor cumula 10 – 15 l/mp.

De asemenea, până la ora 10.00, o mare parte a județelor Dâmbovița, Prahova, Ialomița s-au aflat sub cod galben nowcasting de furtuni. S-au semnalat frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și cantități de apă de 10 – 15 l/mp, grindină de mici dimensiuni.

Citește și: Cum va fi vremea în săptămâna 14 – 20 mai 2018. Unde vor cădea ploi însemnate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top