Vremea 25 aprilie 2018. Ce anunță meteorologii

25.04.2018
Vremea 25 aprilie 2018. Ce anunță meteorologii

Vremea 25 aprilie 2018. Iată cum va fi vremea miercuri, potrivit meteorologilor.

ANM anunță că vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales ziua, când la munte și izolat în celelalte regiuni, vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în nordul litoralului. Și 28…29 de grade în Oltenia și Muntenia, iar cele minime între 5 și 15 grade.

Citește și: Vremea o ia razna! Un val de aer nord-african cuprinde România și aduce căldură mare și furtuni violente!

Prognoza meteo pentru 25 aprilie 2018 / foto:www.stirimeteo.com

În Bucuresti, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Cum va fi vremea la final de aprilie

Specialistul ANM, Teodora Cumpănașu,  a anunțat că sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai vor fi caracterizate de temperaturi anormal de mari, dar că astfel de valori termice au mai fost înregistrate și în alți ani.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 mai 2018 la mare, la munte și în celelalte regiuni ale țării

Teodora Cumpănașu spune că maxima absolută pentru aprilie a fost de 35 de grade Celsius și că pe viitor va trebui să ne obișnuim cu aceste valori termice ridicate.

„Tendinţa pentru sfârşitul săptămânii şi începutul săptămânii următoare ar fi aceea de un regim termic peste normal, putem să spune o vreme caldă, ceea ce înseamnă valori ce merg în jurul sau chiar peste 25 de grade, cu probabilitate destul de mare să se semnaleze ploi de scurtă durată mai peste tot în ţară”, a adăugat Cumpănaşu.

„Ce este deosebit acum? Este o masă de aer cald care persistă în cea mai mare parte a Europei, chir şi în ţări precum Belgia, Olanda, Germania sau Polonia, unde în aceste zile s-au înregistrat recorduri de temperatură.

Au fost temperaturi de 28 – 29 de grade, în Franţa de 30 şi peste 30 de grade, în Italia de asemenea. Este o masă de aer de provenienţă nord-africană care în structura atmosferică dominată de un câmp de presiune ridicată s-a menţinut şi se va menţine şi în zilele următoare”, a explicat Teodora Cumpănaşu pentru agenția de presă Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *