Connect with us
Vremea 28 septembrie. Temperaturi de vară în țară, unde se vor înregistra ploi

Vremea

Vremea 28 septembrie. Temperaturi de vară în țară, unde se vor înregistra ploi

Vremea 28 septembrie Sâmbătă se face un pic mai cald. Prin sudul ţării se înseninează şi avem temperaturi de vară, dar prin nord, nord-vest şi centru mai apar şi câţiva nori de ploaie. Maximele vor fi de la 18 grade în depresiuni până la 29 de grade în sudul extrem al ţării.

Vremea în fiecare regiune a ţării – 28 septembrie

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţa o zi frumoasă, mai caldă ca vineri şi fără precipitaţii. Vineri, la malul mării vântul a suflat cu 60 km/h dar astăzi se domoleşte. La amiază se vor înregistra 25-26 de grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, scăpăm de ploi şi de vremea mohorâtă. Atmosferă va fi însorită şi vom avea temperaturi mai potrivite pentru luna iunie.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem o atenţionare cod cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bacău valabilă până la ora 8 şi jumătate! Vizibilitatea este mult scăzută! Pe aici se mai aduna norii aşteptam cetiva stropi de ploaie iar temperaturile cresc simţitor.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme închisă, ploi temporare şi maxime în jur de 20 de grade. Nu se încălzeşte deocamdată.
Până la ora 9, este un cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

În vestul ţării, situaţia este mult mai bună. Vedem soarele din când în când, mai vin câteva ploi pe la munte iar temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută.

Şi în Transilvania, vremea se îmbunează dar acum dimineaţa apare ceaţă în depresiuni. Peste zi se încălzeşte şi vedem soarele, dar în zonele de munte sunt anunţate şi ceva ploi slabe.

În Oltenia, atmosferă va fi plăcută cu mult soare şi temperaturi de 25…26 de grade. Vântul va avea unele răbufniri.

Şi în sudul ţării se anunţa soare şi vreme bună. Cerul se înseninează, vântul va adia plăcut şi se pot înregistra chiar şi 29 de grade Celsius în Lunca Dunării!

La București, dimineaţa va fi una destul de răcoroasă, dar mai târziu se încălzeşte semnificativ. Prindem vreme bună, nori puţini şi o atmosferă chiar plăcută. Maximă va fi de 27 de grade iar minimă de 12 grade.

La munte, cresc temperaturile. Sâmbătă vedem soarele mai mult în masivele sudice. În Munţii Apuseni şi în zona Carpaţilor Orientali, se aduna câţiva nori şi o să plouă pe suprafeţe restrânse.

Prognoza pentru următoarele trei zile

Duminică se face si mai cald. In sud si sud-est se ating si 30 de grade. O sa avem soare, dar prin nord si la munte apar si ceva nori. Ploile vor fi slabe si sporadice.

Luni, se ating si 32 de grade in sud si est; domina timpul frumos, insa pot aparea si cateva averse prin centru si nord-vest.

Si marti va fi neobisnuit de cald. Se insenineaza peste tot, vantul devine activ si temperaturile mai coboara putin.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top