Connect with us
Vremea 4 - 10 martie 2019 - ANM Temperaturi de vară, mai puțin la munte unde valorile sunt negative

Vremea

Vremea 4 – 10 martie 2019 – ANM Temperaturi de vară, mai puțin la munte unde valorile sunt negative

Prognoza meteo 4-10 martie 2019. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)anunță că temperaturile încep să crească în perioada 3-10 martie și se apropie de media normală pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața și noaptea, iar valorile termice vor înregistra valori care vor ajunge și până la 22 grade Celsius.

Prognoza meteo 4-10 martie 2019

Vremea în martie 2019! Jale în luna lui mărțisor, dar și temperaturi de 15 grade

Vremea în martie 2019! Jale în luna lui mărțisor, dar și temperaturi de 15 grade

Vremea va deveni caldă pentru această perioadă în toate regiunile din țară. În prima zi a săptămânii, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni şi pe litoral, în timp ce minimele se vor încadra, în general, între -4 şi 6 grade Celsius. Valorile termice vor crește de la o zi la alta, iar marți vom avea 8…9 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei şi 17…19 grade Celsius în regiunile sudice.

Miercuri, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate ziua în nordul, centrul şi estul ţării, unde local va ploua slab, iar în zona de munte, mai ales în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse, vor predomina ninsorile. Maxima va fi de 6…7 grade în depresiuni şi 15…16 grade în regiunile sudice, iar minima între -4 şi 6 grade.

Vremea va fi caldă pentru această perioadă

Prognoza meteo 3-10 martie 2019. Tendința de încălzire a vremii se va menține până la finalul săptămânii. Joi, în București se vor înregistra 19 grade Celsius, iar cerul va fi parțial noros. Vineri se vor înregistra 22 de grade în Capitală, în timp ce sâmbătă mercurul din termometre va urca până la 21 de grade Celsius. Altfel spus, primăvara începe să își intre, încet, încet în drepturi.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, informează ANM.

Vremea 4 martie – 1 aprilie 2019 – Primăvara aduce vara. Temperaturi de până la 24 de grade

Vremea 1 martie 2019 - Temperaturi neobșinuite. Prognoza ANM până pe 10 martie

Vremea 1 martie 2019 – Temperaturi neobșinuite. Prognoza ANM până pe 10 martie

ANM a publicat prognoza meteo pentru perioada 4 martie – 1 aprilie 2019. Vremea va fi caldă cu tempraturi de vară, de până la 24 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 martie – 1 aprilie 2018. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în prima lună de primăvară.

Astfel, potrivit specialiştilor ANM, pe tot intervalul de prognoză vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă, în majoritatea zonelor țării.

Săptămâna viitoare, încălzirea va fi una accentuată, cu temperaturi ce vor atinge chiar şi 24 grade Celsius, în regiunile sudice ale României.

Sunt valori comparabile cu luna mai, spun meteorologii.

Din păcate, aceste valori ridicate şi lipsa precipitaţiilor nu sunt deloc un semn bun pentru agricultură. Sunt zone unde s-a instalat deja seceta. Meteorologii anunţă deficit de umiditate în Dobrogea, Muntenia, Banat şi sud-estul Transilvaniei.

De asemenea, zilele cu vreme caldă pot declanşa înflorirea timpurie a copacilor, iar eventuale temperaturi sub zero, dar și ploi reci, ninsori sau lapovițe ar fi un real dezastru.

Prognoza meteo 4 – 11 martie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 11 – 18 martie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 18 – 25 martie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile centrale, vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 25 martie – 1 aprilie 2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării și normale pentru acestă săptămână în rest, potrivit ANM.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top