Vremea ANM 4 – 10 martie 2019 – Vine primăvara adevarată

Ultimul update: luni 4 martie 2019 14:07 Data publicării: luni 4 martie 2019 14:07

PROGNOZA METEO. Administrația Națională de Meteorologie anunță prima săptămână de primăvară adevărată.

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării, dar numai pe arii restrânse se vor semnala
precipitații slabe, ninsori în nordul Carpaților Orientali și mixte în Maramureș și posibil și în extremitatea de nord și nord-vest a Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană. Temperaturile minime, în general mai ridicate decât cele din noaptea precedentă, se vor încadra în marea lor majoritate între -6 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor crește semnificativ față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldă în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării, iar în a doua parte a nopții de luni spre marți va ploua slab în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse în Banat, în timp ce în zonele montane aferente vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, unde în a doua parte a intervalului se vor depăși 70…90 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări în nord-vest și sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 8…10 grade în estul Transilvaniei și pe litoral, până în jurul a 18 grade, local în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade, izolat mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar pe parcursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată, deși în vestul, centrul și nordul teritoriului temperatura aerului va marca o scădere ușoară. Cerul va avea înnorări temporare; în cursul zilei va ploua slab, pe arii restrânse în vest, centru și nord, iar noaptea, local în sud, nord și nord-vest, exceptând zona Maramureșului, unde vor fi și lapovițe sau ninsori. La munte, pe spații mici se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, dar local și la cote mai reduse, ziua și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până în jurul a 18 grade, local în Muntenia, vestul Dobrogei și extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade. Dimineața, izolat, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va avea înnorări, iar în cursul nopții trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua și în general slab, noaptea. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, deși în scădere ușoară față de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă decât în
mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales ziua în nordul, centrul și estul țării, unde local va ploua slab. În zona de munte, îndeosebi în Carpații Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales pe creste, dar izolat și la cote mai reduse și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni și 16…18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține caldă pentru această dată, deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab pe parcursul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei și pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în regiunile nordice. Vântul va
sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și trecător în regiunile estice. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade, mai coborâte în zonele depresionare.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și caldă, cu o temperatura maximă în jurul a 18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Minima termică va fi de 4…6 grade.

TENDINŢE VINERI – DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține caldă în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în jumătatea
de nord a țării și mai ales către finalul intervalului.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține caldă, iar probabilitatea pentru ploaie va fi foarte mică.

Loading...
Avem un vis…
Avem un vis…
Sursa: Huff.ro
Comentarii