Connect with us

Vremea

Vremea capricioasă în luna mai! Temperaturile scad și cu 15 grade celsius

Vremea în luna mai este din ce în ce mai capricioasă, așa cum sunt de obicei toate lunile de primăvară. Deși am avut parte de temperaturi extrem de ridicate, se pare că scăderile sunt unele drastice, chiar și la jumătate. Termometrele au fost date peste cap de acest schimbări și se pare că lucrurile nu rămân așa, ci se vor complica și mai tare.

Vremea se schimbă radical

Luna mai a debutat cu temperaturi extrem de ridicate. De Paște și de 1 mai, românii au avut parte de vreme frumoasă, iar termometrele au indicat chiar și peste 30 de grade celsius. Cu toate acestea, vremea s-a schimbat apoi radical, temperaturile au scăzut și vântul a pus stăpânire pe întreg teritoriul.

Sfârșitul acestei săptămâni a venit cu temperaturi scăzute, dar și ploi în mare parte din țară. Ploile au fost unele asemănătoare cu cele de vară, pentru că au durat puțin, după care soarele a apărut pe cer, dar temperaturile au fost destul de scăzute și vântul a suflat cu mare putere. Atmosfera a fost una destul de neplăcută, chiar dacă soarele a fost prezent mai mereu.

Meteorologii ANM anunță că luni și marți vremea se va stabiliza, dar temporar, pentru că de miercuri se strică din nou, iar termometrele vor indica 15-22 de grade, puțin pentru această perioadă. Miercuri vorbim de instabilitate accentuată de după-amiază, mai ales joi, când vor fi averse cu descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, izolat grindină, așa cum spun specialiștii în meteorologie.

Weekend-ul următor va fi unul plăcut, după care vor urma temperaturi mult mai ridicate pentru cele normale. Vara este aproape, așa că ne putem aștepta la caniculă, temperaturi extrem de mari și secetă, de care avem parte de ceva ani.

„Este o primăvară capricioasă. și martie, aprilie și ultima luna confirmă capriciile primăverii. De la un debut de mai cu 30-32 grade, 3 mai a adus valori mai coborâte cu 10-15 grade. Această evoluție pare să fie semnalul pentru întreaga luna mai, unde vorbim de temperaturi la nivelul unei săptămâni așa cum arată și săptămâna 10-17 mai cu valori mai ridicate în V-NV, mai coborâte în SE și în rest temperaturi normale.

Următoarea săptămână, 17-24 mai, este un semnal pentru temperaturi ușor peste normalul perioadei în cea mai mare parte a țării. Ultimele două săptămâni vor aduce valori apropiate de normal”,a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top