Connect with us
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de poli însemnate cantitativ valabilă până joi, la ora 9.00, pentru București și 11 județe din Muntenia.

Vremea

Vremea: Cod Galben de ploi în București și 11 județe

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ valabilă pentru București și 11 județe.

Codul galben va intra în vigoare miercuri, de la ora 14.00 şi va fi valabil până joi, la ora 09.00, fiind emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei vor fi intervale de timp în care ploile vor fi abundente, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp, se arată în atenționarea ANM.

Reamintim că în cursul zilei de marți, ANM a emis o informare de ploi moderate cantitativ și ninsori în zona montană, valabilă până joi, la ora 12.00.

Citește și: Informare meteo de precipitații, valabilă până joi

În intervalul menţionat, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În sud şi sud-est va ploua mai ales sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări în sud-estul teritoriului, unde viteza la rafală va depăși temporar 50…55 km/h, iar pe litoral 60…70 km/h.

La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea”, spune ANM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top