Connect with us
ATENȚIE! În Capitală se circulă în condiții de iarnă

Vremea

VREMEA: Cod GALBEN de precipitații mixte până pe 14 ianuarie

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de precipitații mixte (Lapoviță, ninsori) și polei, valabilă pentru mai multe județe ale țării, începând de pe 13 ianuarie.

Update 20.30. Meteorologii au emis, joi, atenționări nowcasting Cod galben de vânt puternic și ninsoare viscolită, valabile în județele Caraș Severin și Suceava, până la ora 23:00. În zona de munte a județului Caraș-Severin, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși viteze de 90-100 km/h, dar și transport de zăpadă.

Până la ora 23:00, în județul Suceava, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 80 — 90 km/h.

Astfel, de vineri, 13 ianuarie, ora 5.00, până sâmbătă, 14 ianuarie, ora 12.00, se vor semnala depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

„În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp.

Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Pe arii restrânse precipitaţii slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului”, se arată în atenționarea ANM.

Reamintim că până mâine dimineață, la ora 5, România este sub atenționare meteo  de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată

În intervalul menţionat, la munte vântul va avea intensificări cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale,temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, arată ANM.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top