Connect with us
Cod GALBEN de furtuni în România! Alertă meteo de ULTIMA ORĂ

Vremea

UPDATE Vremea cod galben emis de ANM: Prognoza pentru zilele următoare

VREMEA 20-26 mai 2019. După câteva zile de vreme caldă, ploile se întorc în forță. ANM a emis un GOD Galben pentru mai bine de jumătate din țară. Iată pronoza vremii pentru toată țara.

ACTUALIZARE ORA 18:57

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 20 mai PÂNĂ PE – 21 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ACTUALIZARE
ATENȚIONARE 
METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată;
Zone afectate
:Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele montane;

      În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 20 mai, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată;
Zone afectate
Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul Moldovei;

      În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

ANM: Vreme instabilă, cod galben

În Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi în zonele de munte, iar în prima jumãtate a intervalului şi în cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul Moldovei şi pe spaţii mici în Oltenia vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala intensificãri ale vântului, vijelii, cãderi de grindinã, frecvente descãrcãri electrice şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi local 20 l/mp şi punctiform 30…40 l/mp.

Manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice vor fi şi în restul teritoriului, dar la cote mai reduse şi pe arii mai restrânse.

VREMEA.Temperaturile minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 16 grade pe litoral.

VREMEA. Prognoza meteo pentru marți

VREMEA. În cea mai mare parte a ţãrii vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, ce se va manifesta prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi local 15…25 l/mp şi punctiform 30 l/mp.

VREMEA. Astfel de fenomene se vor semnala cu precãdere în zonele de deal şi de munte, în nordul, centrul şi sud-estul teritoriului.

VREMEA. Temperaturile maxime, mai coborâte faţã de ziua precedentã, se vor încadra în general între 16 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri

VREMEA. Vremea va fi în general instabilã în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele de munte, unde temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

VREMEA. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, cu precãdere dupã-amiaza. Local şi temporar vântul va avea intensificãri, în special la munte, dar şi în timpul averselor.

VREMEA. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 şi 17 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi

VREMEA. Vremea va fi în general instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în zonele de deal şi de munte, precum şi în vestul, nordul şi centrul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã.

VREMEA. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 şi 17 grade.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top