VREMEA. Cod portocaliu în București de furtuni violente şi ploi abundente și în mare parte din ţară

Ioan Adi
31.05.2019
VREMEA. Cod portocaliu în București de furtuni violente şi ploi abundente și în mare parte din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare tip cod portocaliu de vreme rea în mare parte din ţară, valabilă în intervalul 31 mai, ora 15.00 – 1 iunie, ora 10.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat se vor semnala ploi abundente şi instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

„În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, se arată în informarea ANM.

Ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină în Bucureşti, în următoarele 24 de ore

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au anunţat, astăzi, cum va fi vremea în Bucureşti, în următoarele 24 de ore.

Potrivit ANM, în intervalul orar 31 mai, ora 10.00 – 31 mai, ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și mai ales după-amiaza și seara vor fi reprize de ploaie și descărcări electrice.

Cantitatea estimată pentru acest interval va fi de aproximativ 10…15 l/mp. Există probabilitatea ca în unele cartiere ploaia să aibă caracter torențial, vântul să prezinte intensificări, să cadă grindină și să se acumuleze 20…30 l/mp.

Temperatura maximă va fi în jur de 25 de grade.

Vremea în Bucureşti în următoarele 24 de ore

În intervalul 31 mai, ora 21.00 – 1 iunie, ora 06.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibile căderi de grindină.

Cantitatea estimată pentru acest interval este de 25…30 l/mp, posibil în unele cartiere 40…50 l/mp, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

Sâmbătă, 1 iunie, probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice va fi mai ridicată dimineața și din nou spre seară, iar cantitățile de apă se vor situa în general între 3 și 7 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Duminică, 2 iunie, după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *