Connect with us
Vremea de Paște 2018 în toată țara. Prognoza pentru perioada 6 - 9 aprilie

Vremea

Vremea de Paște 2018 în toată țara. Prognoza pentru perioada 6 – 9 aprilie

Vremea de Paște 2018 se anunță a fi una plăcută în majoritatea regiunilor. Meteorologii au dezvăluit la ce să ne așteptăm în zilele de 6, 7, 8 și 9 aprilie 2018.

Vinerea Mare vine cu vreme ploioasă în unele părți ale țării. Prognoza meteo anunță precipitații și temperaturi în scădere în ziua de 6 aprilie.

Vremea începe să facă progrese sâmbătă, când precipitațiile se restrâng doar pe arii locale și temperaturile maxime vor începe să crească.

În prima și a doua zi de Paște (8 și 9 aprilie 2018) se anunță vreme bună și doar câțiva nori pe cer. Termometrele vor ajunge să indice chiar și 21 de grade în anumite zone ale țării.

Să vedem în cele ce urmează cum va fi vremea de Paște 2018 în fiecare regiune a țării.

Vremea de Paște 2018 în Banat

În următoarele două zile se va resimţi o scădere a temperaturilor cu 5 – 6 grade. Apoi, până în jurul datei de 9 aprilie, procesul de încălzire se va relua, iar media maximelor va urca până în jurul a 21 de grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii mai extinse, dar în general slabe cantitativ, va fi în zilele de 5 şi de 6 aprilie. Precum şi după data de 12 aprilie.Până pe 15 aprilie, doar izolat, vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Între 7 şi 15 aprilie media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Vremea de Paște 2018 în Crișana

Va ploua pe arii extinse şi în general slab cantitativ în zilele de 5 şi 6 aprilie și după data de 12 aprilie. Posibil, izolat, în restul intervalului de prognoză.

Din 10 şi până în 15 aprilie media maximelor termice va avea valori, în general, între 17 şi 19 grade și va caracteriza o vreme normală pentru această perioadă.

Vremea de Paște 2018 în Transilvania

Cea mai caldă dimineaţă va fi în 6 aprilie când, în medie, temperaturile nocturne vor ajunge la 6 grade. După data de 7 aprilie şi până la finalul intervalului de prognoză, minimele termice se vor situa în medie, în general, între două şi 4 grade.

Local, vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 5 şi 6 aprilie, precum şi după data de 12 aprilie.

După 5 aprilie, maximele termice vor avea ușoare variații, iar media lor se va situa, în general, între 17 și 19 grade.

Vremea de Paște 2018 în Maramureș

Media temperaturilor diurne va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. În ziua de 6 aprilie temperaturile vor scădea cu aproximativ patru grade şi până în data de 9 aprilie valorile termice diurne vor creşte din nou şi media lor va atinge 19 grade.

Ulterior, media maximelor termice se va menţine apropiată de 16 – 17 grade.

Minimele termice vor urca până la o medie de 7 grade în Vinerea Mare. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice atât de mari, iar media minimelor va fi apropiată de 4 – 5 grade.

Vremea de Paște 2018 în Moldova

Temperatura aerului va crește treptat, până la 20 – 21 de grade în ziua de 5 aprilie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Apoi maximele diurne se vor situa, în medie, între 15 și 18 grade, valori de temperatură apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între 3 și 5 grade.

Trecător și pe arii relativ restrânse vor fi ploi, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 6 aprilie și după data de 12 aprilie.

Vremea de Paște 2018 în Muntenia

Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 6-7 aprilie și din nou între 11 și 15 aprilie. În Duminica de Paște nu sunt prognozate precipitații, decât pe arii restrânse.

În ziua de 5 aprilie vremea va deveni caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, cu o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 21 de grade. În rest, vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Vremea de Paște 2018 în Oltenia

Vor fi ușoare fluctuații termice, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 10 -15 aprilie, dar și între 5 și 7 aprilie, când va ploua pe arii mai extinse și în general slab cantitativ.

Vremea de Paște 2018 la mare

Temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade, caracterizând o vreme normală pentru prima decadă a lunii aprilie. Regimul termic nocturn va urma aproximativ aceeași tendință, media temperaturilor nocturne va fi în jur de 7 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 12 aprilie, dar acestea vor fi pe arii restrânse și slabe cantitativ.

Vremea de Paște 2018 la munte

Media maximelor va fi cuprinsă între 8 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în ziua de 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori preponderent pozitive, mai ales în zilele de 5 și 6 aprilie.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, între 5 și 7 aprilie și din nou în intervalul 10-15 aprilie.

În ziua de Paște, precipitații sunt anunțate doar izolat.

Vremea de Paște 2018 în București

În București, sunt șanse de ploaie în zilele de 6 și 7 aprilie 2018, când norii își vor face apariția pe cerul Capitalei. În prima și a doua zi de Paște nu se așteaptă ploi.

Maximele pot ajunge și la 21 de grade, iar vântul va sufla slab.

Citește și: Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top