Connect with us
Vremea de Rusalii 2017 nu se anunță una extraordinară nici la munte, nici la mare. Instabilitatea atmosferică va cuprinde România.

Vremea

Vremea de Rusalii 2017 – Prognoza meteo pentru munte, mare, toate regiunile

Vremea de Rusalii 2017 va da bătăi de cap celor care plănuiesc excursii în această mini-vacanță. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pe două săptămâni, iar veștile nu sunt îmbucurătoare pentru weekend-ul care urmează.

Deși vom avea parte în această săptămână de o încălzire a vremii, temperaturile urmând să fie deosebit de caldă pentru această perioadă în toată țara, începând cu 1 iunie, instabilitatea atmosferică își face simțită prezența, aducând ploi.

Pentru cei care au planificat să meargă de Rusalii 2017 la mare, meteorologii spun că probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 1-3 iunie, când și cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

În ceea ce privește vremea la munte de Rusalii 2017, temperaturile se vor apropia de 18-19 grade, iar cantități de apă mai însemnate se pot cumula în special în intervalele 1-3 iunie și 5-7 iunie.

Vremea de Rusalii 2017 – Prognoza meteo pe 2 săptămâni pentru fiecare regiune

MUNTENIA

Temperatura aerului va crește până la începutul lunii iunie, apoi va marca o scădere. În prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă. În medie, vor fi maxime cuprinse între 25 și 29 de grade și minime între 10 și 15 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi relativ staționar, la valori apropiate de cele normale ale perioadei. În medie, vor fi maxime de 26…27 de grade și minime de 11…13 grade. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 1-3 iunie și 5-7 iunie.

TRANSILVANIA

În primele trei zile de prognoză, media maximelor diurne va crește de la 23 de grade în prima zi, la 28 de grade în ziua de 31 mai, timp în care vremea va deveni deosebit de caldă. Între 3 și 7 iunie media diurnă se va menține la 22… 23 de grade, apoi va crește spre 25 de grade. Temperaturile nocturne vor crește de la medii de 6…7 grade la începutul primei săptămâni, până la medii de 12…13 grade în data de 1 iunie, apoi vor marca o scădere treptată până în diminețile de 3 și 4 iunie, la medii de 7…8 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile nocturne se vor menține în jurul valorii de 10 grade. Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, începând din noaptea de 31 mai, iar în ziua de 1 iunie și în intervalul 5 – 6 iunie acestea vor fi mai frecvente și mai intense.

Citește continuarea în pagina următoare

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top