Connect with us
Vremea se strica! Meteorologii au emis un cod galben si unul portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata pentru mai multe judete.

Vremea

VREMEA. Furtuni in mai multe judete! Vezi atentionarea METEO

Vremea. ANM a emis o avertizare cod galben si una cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata. Meteorologii anunta ca furtunile si ploile insemnate cantitativ isi vor face simtita prezenta dupa o saptamana de canicula.

Astfel, mai multe judete vor fi sub cod galben de vreme rea, pana marti, la ora 23.00. „In intervalul mentionat, in zonele montane, precum si in Moldova, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si punctiform 50 l/mp, cu precadere in zona montana”, se precizeaza in alerta meteo a ANM.

vremea

Totodata, un cod portocaliu de furtuni si ploi insemnate cantitativ a fost emis pana azi la 23.00 in judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau. Gradul de instabilitate atmosferica va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantitati de apa de peste 60…70 l/mp, spun meteorologii.

Citeste si: VINE ZADUFUL, fenomenul extrem care parjoleste totul. Alerta de SUPER CANICULA

Miercuri, vremea va continua sa ramana instabila, mai ales in partea de sud-est a tarii si la munte, unde se vor semnala averse insotite de tunete, fulgere si intensificari ale vantului. Dupa aceea, vremea va redeveni caniculara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top