Connect with us
Vremea în luna iunie. Când va începe cu adevărat vara

Vremea

Vremea în luna iunie. Când va începe cu adevărat vara

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. După ce luna mai a fost una a extremelor, capricioasă și cu temperaturi ridicate care au corelat cu cele foarte scăzute, în unele zone fiind înregistrate chiar valori negative și fenomene extreme precum grindină care au și produs mari pagube, este așteptată o vară caniculară. Meteorologii anunță că adevărata vară va începe abia din 8 iunie, iar în ultima săptămână a acestei luni și în perioada 1-7, temperaturile sunt mai scăzute decât de obicei.

Vremea în luna iunie. Când va începe cu adevărat vara

În perioada 25 mai- 1 iunie, în toată țara vor fi înregistrate temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade. De altfel, vor cădea precipitații semnificative în cea mai mare parte a țării, în special în zonele montane. Nu putem spune că vara va începe chiar din prima zi a lunii, pentru că temperaturile de acum nu vor fi încadrate în parametri normali.

În săptămâna 1-8 iunie, temperaturile vor fi ușor scăzute pentru această perioadă pe întreg teritoriul țării. În ceea ce privește precipitațiile estimate pentru această săptămână, ele vor fi deficitare în regiunile  vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval vizat.

În cea de-a doua săptămână a lunii iunie, 8-15, toate regiunile țării sunt vizate de temperaturi normale acestei luni. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. În schimb, în extremitatea de vest şi local în regiunile estice, precipitațiile vor fi normale pentru acest interval din prima lună de vară.

Perioada de la sfârșitul lunii analizată de meteorologi, 15-22 iunie, este caracterizată de valori termice specifice unui început de vară. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top