Connect with us

Vremea

Vremea în săptămâna 13-19 februarie. Când se încălzește

Vremea în săptămâna 13-19 februarie se va încălzi simțitor, potrivit Administrației naționale de Meteorologie. Începând  de miercuri, vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, urmând ca în weekend să depășească valorile normale pentru această perioadă din an.

Vremea luni, 13 februarie

În țară: În regiunile extracarpatice vremea se va menţine deosebit de rece. Dimineața și noaptea va fi ger în Moldova, Muntenia şi Oltenia. Cerul va avea înnorări, iar pe arii restrânse va fi ceaţă asociată cu chiciură şi izolat va fulgui.

Ger va mai fi local în Transilvania şi Maramureş, cerul va fi variabil, iar ceaţă se va forma pe spaţii mici. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 1 grad în regiunile sudice, estice, dar şi în estul Transilvaniei. În restul țării, valorile se vor situa în jurul a 2 și 8 grade. Minime vor ajunge la -23 de grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a -3 grade în Dealurile de Vest.

În București: În Capitală, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa și noaptea. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiţii de fulguială. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -14…-12 grade.

Vremea marți, 14 februarie

În țară: Marți, vremea se va încălzi față de ziua precedentă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, iar cele minime se vor încadra între -10 și 0 grade. În depresiunile din estul Transilvaniei, valorile din termometre vor coboară până în jurul valorii de -13 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile estice şi sud-estice, unde este posibil să ningă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în Moldova și Dobrogea. În zonele joase de relief, local, va fi ceață.

În București: Vremea se va încălzi față de ziua precedentă.  Temperatura maximă va fi de -1…0 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea miercuri, 15 februarie

În țară: Procesul de încălzire va continua.  Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 0 și 10 grade şi minime între -13 și 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile estice şi sud-estice. Izolat, în aceste zone vor fi semnalate precipitații slabe.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare.  Izolat va fi ceață.

În București: Vremea va fi în continuare cladă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Maximele se vor situa în jurul valorii de 4 grade, iar minimele vor fi de -7…-5 grade.

Vremea joi, 16 februarie

Vremea va fi în general frumoasă. În vest, nord-vest,centru și la munte, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în est și sud-est. Izolat, la primele ore ale dimineții, în moldova va fulgui.

Vântul va sufla slab și moderat iar temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 10 grade. Noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață.

Vremea în intervalul 17-19 februarie

Procesul de încălzire va continua. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, pentru această perioadă. Posibilitatea de apariție a precipitațiilor va crește la finalul intervalului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top