Connect with us
Vremea în săptămâna 16 - 22 aprilie 2018. Se anunță instabilitate atmosferică! Unde vor cădea precipitații

Vremea

Vremea în săptămâna 16 – 22 aprilie 2018. Se anunță instabilitate atmosferică! Unde vor cădea precipitații

Vremea în săptămâna 16 – 22 aprilie 2018 începe cu temperaturi mai mari decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Ulterior, un val de aer rece va aduce instabilitate atmosferică și precipitații.

„Săptămâna viitoare va fi vreme caldă, cu temperaturi în general cuprinse între 16 şi 26 de grade. Sunt mai mari, cele normale ar fi de până la 18.

De asemenea, se vor atinge şi valori de 25-26 de grade. Mai scăzute în zona litoralului, când vor fi între 10 şi 14 grade. Cel mai cald va fi în partea de vest, nord-vest a ţării cu 25-26.

În Capitală, la începutul săptămânii, vor avea temperaturii în jurul valorii de 20 de grade. Vreme caldă, normal ar fi să fie 17-18 grade”, a precizat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

De altfel, conform meteorologilor, din a doua parte a zilei de miercuri va ptrunde o masă de aer ceva mai rece în regiunile estice și centrale, iar temperaturile vor ajunge la valori normale pentru perioada în care ne aflăm.

În mare parte din țară, vremea va deveni instabilă, iar maxima generală nu va mai depăși 22 de grade.La mijlocul săptămânii, vor fi condiţii de ploaie în jumătatea de vest a ţării şi izolat, în partea de est şi de sud-est.

În Capitală, ploile sun aștepate joi, urmând ca în weekend vremea să se îndrepte.

Vremea în săptămâna 16 – 22 aprilie 2018. Ce spunea prognoza meteo ANM pentru fiecare regiune

Conform unei prognoze meteo pe 2 săptămâni publicate de ANM în urmă cu o săptămână, în perioada 16-22 aprilie se anunțau fenomene specifice instabilității atmosferice și o răcire a vremii.

BANAT – După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6…8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi izolat, în deosebi în perioada 16 – 18 aprilie, vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate.

CRIŞANA  –  Începând de luni, vremea se va răci, astfel încât, media regională a valorilor termice maxime va fi de 17…19 grade.

„Vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie”, precizează meteorologii.

TRANSILVANIA –  ANM anticipează o scădere treptată a temperaturilor, astfel încât media maximelor termice va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va încălzi uşor, la valori de 17…18 grade. Instabilitatea va fi în creştere şi mai ales în perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse şi, posibil, cantităţi însemnate.

MARAMUREŞ – După data de 15 aprilie, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăşi 16…18 grade, anunţă ANM.

Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 şi 8 grade, cu valori mai  coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade. Vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

MOLDOVA –  Media regională a maximelor termice va ajunge la 14…15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va încălzi uşor, la valori de 17…18 grade. Nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4…6 grade. Începând din 16 aprilie, probabilitatea precipitaţiilor va creşte.

Se așteaptă ploi la mare. Cum va fi vremea la București

DOBROGEA – Temperaturile minime, care s-au menţinut în jurul a 8 grade până în data de 14 aprilie, scad spre 6 grade în data de 16 aprilie, duşă care vor reveni la medii de 8 grade. Pentru intervalul 16 – 22 aprilie sunt anunţate ploi.

În București și Muntenia, probabilitatea de precipitații mai ridicată în a doua parte a săptămânii:

MUNTENIA –  Începând din 16 aprilie, temperaturile medii înregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o uşoară creştere, spre medii de 19…20 de grade. După 16 aprilie minimele nocturne vor scădea la valori de 5…6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată până în  22 aprilie.

OLTENIA –  Temperaturile vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade, după care va urma o încălzire uşoară. Minimele nocturne, până în 17 aprilie,  vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menţine staţionare până la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va  fi în creştere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiţii de ploaie aproape în fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top