Connect with us
Vremea în weekend 16 - 17 martie 2019

Vremea

Vremea în weekend 16 – 17 martie 2019 – ANM prognoză

Vremea ne dă din nou fiori. La munte, iarna a lovit în forţă, la altitudini mari stratul de zăpadă are peste un metru înălţime. La mare, porturile au fost închise de vânt. De altfel, peste tot în ţară a fost mult mai frig decât luni. Temperaturile au scăzut brusc cu până la 15 grade.

Vântul a lovit cu putere, la mare. Pe faleză, abia dacă te puteai ţine pe picioare din cauza rafalelor, iar porturile au fost închise.Cei mai mulţi au admirat spectacolul naturii din maşină. 

În Capitală, umbrelele şi cizmele de ploaie, au făcut parte din ţinuta obligatorie. Peste tot în ţară vremea s-a schimbat peste noapte. De la cele peste 20 de grade înregistrate în weekend, marți, mercurul în termometre s-a prăbuşit cu mai bine de 15 grade. La munte, iarna a revenit în forţă. 

Oamenii au ieşit la lopată ca în toiul iernii. Stratul de zăpadă a şters urmele primăverii. Aproximativ zece centimetri a avut stratul de zăpadă în staţiunile montane. Însă la altitudini de peste 1500 de metri, s-au format troiene de peste un metru, iar rafalele de vânt au atins şi 80 km/oră. 

În apropiere de Transfăgărăşan, au fost minus 7 grade şi nămeţi de apropape doi metri. Salvamontiştii i-au sfătuit pe turişti să nu se aventureze pe traseele montane de altitudine. Este risc de gradul 3 de avalanşă, iar vizibilitatea este redusă. 

Se va încălzi abia spre sfârşitul săptămânii. Până atunci, nopţile vor fi foarte reci, în special în depresiuni şi în zonele montane. Dar dumincă vom avea din nou 20 grade Celsius. 

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top