Vremea in weekend, in toata tara. Instabilitate si timp capricios

08.07.2016
Vremea in weekend, in toata tara. Instabilitate si timp capricios

Prognoza meteo pentru weekend a fost anuntata recent de specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie si contine informatii care nu sunt incurajatoare mai ales pentru cei plecati in concedii.

Vremea de sambata, in tara

Vreme in general instabila, in nordul, nord-estul si centrul teritoriului, dar si in zona montana. Vor fi innorari
temporare si mai accentuate in cursul dupa-amiezii si al serii cand vor fi averse si descarcari electrice pe arii extinse. Vremea va fi in general frumoasa si calduroasa in restul teritoriului, mai ales in zonele de campie. Instabilitatea atmosferica va fi resimtita mai ales la inceputul noptii, local, in regiunile din sud-est. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si va cadea si grindina. Vantul va avea intensificari pe crestele montane. Maximele termice se vor incadra intre 22…23 de grade Celsius in Maramures si in nordul Moldovei. Vor fi 34 de grade in sudul Olteniei.

Vremea de sambata, in Bucuresti

Se va incalzi, iar cerul va prezenta unele innorari, mai ales la orele serii, cand pot aparea ploile de scurta durata. Temperatura maxima va atinge 31 de grade Celsius.

Vremea de duminica, in tara

Vremea va fi in general frumoasa, mai ales in sudul si sud-vestul tarii. In restul zonelor, valorile termice se vor situa in jurul mediilor specifice perioadei. Cerul va prezenta innorari dupa-amiaza si seara in nord-estul teritoriului si in zona montana.

Citeste si: Vremea in iulie, august si septembrie. Specialistii ANM au VESTI FOARTE PROASTE

Semnificatia codurilor de culori pentru orice atentionare meteo

In Carpatii Orientali vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vant intens pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23…24 de grade Celsius in Maramures si nordul Moldovei. In Oltenia vor fi 33 de grade Celsius.

Vremea de duminica, in Bucuresti

Vremea va fi calduroasa, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Totodata, temperatura maxima va fi cuprinsa intre 30…31 de grade Celsius.

Vremea de luni, in tara

Vremea va deveni calduroasa si va fi caniculara in Lunca Dunarii, unde disconfortul termic va fi in crestere. Cerul va fi senin, iar innorarile apar dupa-amiaza, in zona montana, unde pot aparea si ploi de scurta durata, dar si descarcari electrice. Temperatura va avea valori maxime cuprinse intre 26 de grade pe litoral si 36 de grade Celsius in sud-vestul Olteniei.

Vremea de luni, in Bucuresti

Vremea va fi cald, iar maxima va fi cuprinsa in jurul valorii de 33 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla slab.