Connect with us
Vremea în weekendul 12-13 noiembrie: Ploi și vijelii în aproape toată țara

Vremea

Vremea în weekendul 12-13 noiembrie: Ploi și vijelii în aproape toată țara

Vremea se schimbă radical în weekend. Meteorologii au emis o atenționare de ploi și vijelii în aproape toată țara. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se strică începând de sâmbătă 12 noiembrie. Mai exact, în intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 și 13 noiembrie, ora 22:00 se vor semnala ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona de munte.

Meteorologii avertizează că de sâmbătă după-amiază va ploua şi va fi vânt puternic în aproape toată ţara. Duminică, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în unele zone din nord, nord-est, vest şi centru.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse. Începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h.

În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile. Mai mult, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la munte, în săptămâna care urmează, valorile termice se vor situa sub mediile climatologice, cu minime de -10…-5 grade şi maxime de -2…3 grade. Pentru cea de-a doua săptămână se estimează o creştere treptată a temperaturilor ce vor deveni apropiate de cele normale pentru perioada din an.

Citește și: Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN 2016 și de REVELION 2017

Probabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată și pe parcursul săptămânii viitoare şi vor fi intervale în care se vor cumula cantităţi de apă mai importante. În zilele cele mai reci, vor fi posibile trecător şi precipitaţii mixte în zonele deluroase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top