Connect with us
Nu vom scăpa de vremea rea în această săptămână. Meteorologii anunță că vom avea parte de precipitații și frig.

Vremea

Avertisment de la meteorologi! Ce se întâmplă cu VREMEA până joi!

Nu scăpăm săptămâna aceasta de vremea rea. ANM a emis o nouă informare meteorologică, în care avertizează asupra faptului că se vor semnala precipitații pe arii extinse. Totodată, la altitudini mai mari este așteptată și lapovița.

Noua informare meteo este valabilă de marți, 9 mai, până în dimineața zilei de joi, 11 mai. Se vor semnala ploi moderate cantitativ, precipitaţii mixte la munte, răcire accentuată, brumă.

Începând din după-amiaza zilei de marţi (9 mai) şi până în a doua parte a zilei de miercuri (10 mai), temporar va mai ploua, pe arii relativ extinse în sud şi sud-est şi local în centrul ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi perioade de timp în care vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi punctiform 25…30 l/mp.

În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineţilor, în special a celei de joi (11 mai), se va produce brumă local în nord-vest, centru şi nord şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în zonele deluroase.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: Cum va fi vremea în vara lui 2017

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top