Connect with us
vremea

Vremea

VREMEA ne din nou bătăi de cap! Meteorologii au anunțat: „De luni și pe tot parcursul săptămânii viitoare…

Începând de luni, 19 februarie, vremea intră într-un proces de răcire accentuat și va fi mai frig decât duminică.

Temperaturile scăzute se vor menține toată săptămâna, iar meteorologii se așteaptă inclusiv la ger spre finalul săptămânii viitoare, chiar și în București.

De asemenea, ploile, lapovița și chiar ninsorile vor reveni.

De luni şi pe tot parcursul săptămânii care urmează, valorile de temperatură vor fi în limitele normale pentru luna februarie, respectiv 0 grade Celsius, minus 2 grade Celsius în nordul Moldovei şi cam 6-7 grade Celsius în partea de sud şi de vest.

În Bucureşti, chiar uşor mai rece.

Pe parcursul nopţilor – valori termice uşor negative până spre weekendul viitor, când există semnale că temperaturile vor scădea semnificativ.

Nopţile vor deveni geroase în toate regiunile ţării, undeva la minus 10 grade Celsius, chiar mai scăzute în nord şi în depresiunile din vestul Transilvaniei.

Valuri succesive de ninsori la munte, lapoviţe pe la deal şi precipitaţii mixte în zonele de câmpie se vor consemna pe parcursul întregii săptămâni”, a anunţat meteorologul Viorica Dima, pentru Digi 24.

Ce se întâmplă cu vremea în martie

După o lună februarie cu temperaturi peste medie, îndeosebi în zonele de sud și sud-est, luna martie va veni cu valori termice peste medie în aceleași regiuni.

Cu toate acestea, se anunță precipitații care vor fi peste cele normale în această perioadă.

În martie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste norma climatologică în sudul şi sud-estul ţării şi va fi apropiată de normă în restul teritoriului, se arată în prognoza meteo a ANM.

Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei şi Moldovei (între -1 şi 5 grade Celsius).

Valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Banat, Crişana şi Oltenia, şi vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius.

Media multianuală lunară pentru luna martie, conform măsurătorilor, este de 3,5 grade Celsius.

Precipitaţiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării în prima lună calendaristică de primăvară.

Media climatologică pentru luna martie este stabilită la 38,3 l/mp.

Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Maramureş (până la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Crişana şi Transilvania (până la 54 l/mp), Banat (până la 53 l/mp).

În Dobrogea se vor consemna precipitaţii între 17 şi 39 l/mp, iar în Moldova între 24 şi 36 l/mp.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN LUNA APRILIE!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top