VREMEA: Ninsori abundente marți în București și alte județe

Ultimul update: marți 15 ianuarie 2019 10:14 Data publicării: marți 15 ianuarie 2019 10:14
Autor , în Vremea

Vremea dă bătăi de cap românilor marți, după ce ninsori abundente au căzut în majoritatea județelor și în Capitală.

În Capitală va continua să ningă marţi dimineaţa şi se vor mai depune în jurul a 3 cm de zăpadă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În ultimele trei ore, în Bucureşti s-a depus strat nou de zăpadă de 5…7 cm, iar traficul este total dat peste cap și se circulă foarte prost la momentul transmiterii acestei știri.

Informarea meteorologilor este valabilă până la ora 11:00.

27 de judeţele se află sub o atenţionare Cod galben de viscol până miercuri seara, iar la nivelul întregii ţări este în vigoare o informare de vreme rea, cu intensificări ale vântului ce vor avea viteze la rafală de 45 – 55 km/h accentuând senzaţia de rece.

Judeţe vizate de Codul galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj şi Timiş.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă în orele următoare în judeţe din Transilvania şi Banat.

Potrivit meteorologilor, până la ora 13:30, în zonele montane din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de peste 125 km/h.

De asemenea, va fi transport de zăpadă, care va determina scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Citește și: ANM: Vremea în intervalul 14 – 27 ianuarie 2019. Prognoza pe regiuni

Sursa: Huff.ro
Loading...
Știri despre:   
Comentarii