Connect with us
Vremea rămâne foarte rece pentru această perioadă, iar ninsorile se extind în România. ANM a emis un cod galben nowcasting pentru mai multe zone ale țării.

Vremea

Vremea: Ninsorile se extind! COD GALBEN în mai multe județe

Vremea – Ninsorile timpurii încep să pună stăpânire pe România. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsoare și viscol valabilă pentru mai multe județe ale țării.

În județele Alba, Cluj, Satu Mare, Bistrița, Maramureș, Huneodara, Arad și Bihor, în zona montană, se vor semnala : ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității izolat sub 100 m, vânt cu viteze la rafală de 50-70 km/h, viscolind ninsoare. Avertizarea este valabilă până la ora 16.00.

Reamintim că până în această noapte la ora 23, este în vigoare informarea meteo de vreme rea și temperaturi scăzute emisă de ANM la începutul acestei săptămâni.

Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele 2 săptămâni

„În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice şi în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) și joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece”, se arată în informarea ANM.

Nici pentru finalul săptămânii meteorologii nu au vești bune. Ploile se vor extinde, începând de joi şi până la sfârşitul săptămânii, mai întâi în Maramureş, Crişana şi în nord-vestul Transilvaniei, apoi în zonele din sud-estul ţării, la munte va continua să ningă, iar vremea se va menţine deosebit de rece, în special în regiunile intracarpatice.

Temperaturile minime vor fi negative în Transilvania, în Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei, unde se va produce brumă, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top