Connect with us
Vremea o ia razna -9 grade! Jumătate din țară lovită de ninsori și temperaturi negative

Vremea

Vremea o ia razna -9 grade! Jumătate din țară lovită de ninsori și temperaturi negative

Vremea se înrăutățește în România, după o săptămână în care am avut parte de temperaturi de primăvară. Plimbările din parc sau de pe ulițe îmbrăcați lejer, trebui date uitării și scoase din nou haine groase, plus accesoriul necesar umbrela. Zona centru-est a țării este brăzdată de temperaturi de zero grade Celsius și în foarte multe orașe a început să ningă.

Vremea se schimbă, se întoarce iarna

Vremea se schimbă, se întoarce iarna

Vremea se schimb în toată România, temperaturile nu vor mai depăși 7 grade în zonele de câmpie. Ninsori și viscol

ANM a emis numeroase avertizări meteo miercuri 7 aprilie în care atenționează românii de schimbările bruște de temperatură. De asemenea din informările ANM se atenționează faptul că ninsoarea va da bătăi de cap șoferilor, în special cei care s-au grăbit și deja și-au schimbat cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

Cea mai afectată zona este cea din centru și estul României unde deja a început să ningă iar la ora redactării acestui articol temperaturile sunt de zero grade celsius.

Cea mai mică temperatură înregistrată este la Iezer unde acum sunt minus 9 grade celsius, în zonă ninge abundent și fenomenul este amplicat de viscol.

Temperaturi sub zero grade noaptea în toată țara

În toată țara pe parcursul nopții se vor înregistra temperaturi de minus 5 grade celsius. Agricultorii și pomicultorii sunt îngrijorați pentru că majoritatea pomilor au înmugurit și înflorit, iar culturile se pot comprimite dacă vremea continuă să fie severă.

Din păcate veștile nu sunt bune de la meteorologi, tot restul săptămânii 7 – 11 aprilie vremea ne va da bătăi de cap foarte mari. ANM mai atrage atenția că fronturile atmosferice pot aduce și schimbări bruște de temperatură, dar și apariția rapidă a viscolului și ninsorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top