Connect with us
Vremea va deveni caniculara in urmatoarele trei zile, cu temperaturi ce se vor apropia de 40 de grade, dupa care urmeaza o perioada de racire extrema.

Vremea

Vremea o ia razna! Ce se intampla in urmatoarele trei zile

Vremea va deveni caniculara in zilele de marti, miercuri si joi (12, 13 si 14 iulie 2016), anunta meteorologii. Dupa aceasta perioada de caldura, temperaturile vor scadea semnificativ in aproape toata tara, se mai arata in mesajul ANM.

„In intervalul mentionat, vremea calduroasa va persista in toata tara. In primele doua zile va fi canicula in vest si sud-vest unde vor fi valori maxime de 35…37 de grade. Joi, 14 iulie, canicula va cuprinde si regiunile sudice si centrale, iar in Lunca Dunarii se vor inregistra temperaturi in jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel ca indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati pe areale din ce in ce mai extinse”, spun meteorologii.

Citeste si: VINE ZADUFUL, fenomenul extrem care parjoleste totul. Alerta de SUPER CANICULA

Citeste si: Canicula si ultimele sfaturi care ne ajuta sa o suportam mai usor

„Din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferica va fi in accentuare treptata, iar valorile termice vor scadea semnificativ in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista si in data de 15 iulie”, se arata in informarea meteo.

Pe de alta parte, in urmatoarele doua saptamani, meteorologii spun ca vremea va fi una a extremelor, marcata de o mare instabilitate atmosferica. Temperaturile vor scadea dupa aceste zile caniculare, ajungan la valori mai mici decat in mod normal pentru aceasta perioada.

Totodata, sunt asteptate ploi care ar putea aduce cantitati semnificative de apa, cu precadere in intervalul 14-18 iulie 2016, dar si in perioada 22-24 iulie 2016.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top