Connect with us

Vremea

Vremea pe 2 aprilie: Săptămâna începe cu vânt și frig. Mai multe zone, sub cod galben

Vremea 2 aprilie 2018. Vremea dă semne de instabilitate și luni, 2 aprilie, la debutul Săptămânii Patimillor.

Prognoza meteo pentru ziua de azi arată că se va continua procesul de răcire început de duminică. Vor fi înnorări și ploi slabe, temporar, pe arii restrânse din est și izolat în restul țării.

Maximele nu vor depăși 17 grade (în sud-est), iar în nordul țării va fi frig ( între 7 și 10 grade).

În nord și centru vor fi condiții de ceață, iar la deal s-ar putea depune brumă.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în cursul zilei, când vor fi rafale de până la 50…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Termometrele vor indica maximum 16 grade.

La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în regiunile sudice și la munte rafalele vor atinge 60…70 km/h. Temperaturile se vor încadra între 15 și 2 grade Celsius. Posibil ger izolat.

Vremea 2 aprilie: Cod Galben în mai multe județe

Până în această seară la ora 21, mai multe județe vor fi sub cod galben de vânt puternic.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei de munte, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depăși 80…100 km/h, unde în cursul nopții de duminică spre luni (01/02 aprilie) temporar va ninge.

De asemenea, pentru restul țării, va fi în vigoare  o informare meteo referitoare la intensificări puternice ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, iar în noaptea de duminică spre luni (01/02 aprilie) și pe parcursul zilei de luni (02 aprilie) local și în Oltenia și Transilvania, vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze de peste 45…55 km/h.

Citește și: Ce se anunță de Paște – Prognoza Meteo a Administrației Naționale de Meteorologie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top