Connect with us

Vremea

Vremea pe 29 iunie. Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi, valabil până pe 30 iunie

Vremea pe 29 iunie. Meteorologii vin cu vești neplăcute legate de vremea din următoarele zile. ANM a emis vineri o atenționare meteo de vreme rea. Se menține codul galben de vreme rea în mai multe județe din țară.

Între 29 iunie, ora 11:30 – 30 iunie, ora 06, vor fi vizate instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, meteorologii eu emis un cod portocaliu pentru mai multe județe.

Citește și: VREMEA: Cod galben, prelungit. Unde vor cădea cele mai însemnate ploi

În jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Între 30 iunie, ora 06 – 01 iulie, ora 06, a fost emis un nou cod galben. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, între 30 iunie, ora 06 – 30 iunie, ora 23, a fost emis un cod portocaliu. Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top