Connect with us
Vremea de duminică se anunță a fi una în răcire. Totodată, sâmbătă sunt așteptate ploi, insoțite de intensificări ale vântului dar pot lua aspect de vijelie.

Vremea

Vijelii puternice! Avertisment de ULTIM MOMENT de la meteorologi!

Vremea devine foarte instabilă din acest weekend, iar de duminică va urma o răcire semnificativă, în special în zonele de est și sud, dar și la munte.

Înnorările se vor accentua treptat și în a doua parte a zilei de sâmbătă,când pe arii extinse vor fi ploi. Acestea vor fi însoțite de intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

Instabilitatea vremii începe de sâmbătă de la prânz, când în zonele menționate mai sus vor începe să se producă ploi și chiar furtuni. În București sunt așteptate averse, însoțite de descărcăi electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime nu vor depăși 23 de grade.

În restul țării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția, la nivel local, îndeosebi în cursul după-amiezii. Izolat se va semnala grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

De duminică, vremea se va răci. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest. Vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, în sudul și estul țării și în zonele de deal și de munte, dar și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

Izolat, vor fi căderi de grindină ți cantități de apă mai însemnate. Pe crestele montane, în general la peste 1900 m, trecător vor fi posibile precipitații mixte.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: Cum va fi vremea în vara lui 2017

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top