Connect with us
Vremea. Prognoza meteo 12 - 18 august 2019, canicula continuă, dar apar și ploile! 42 de grade la umbră

Vremea

Vremea. Prognoza meteo 12 – 18 august 2019, canicula continuă, dar apar și ploile! 42 de grade la umbră

Vremea pentru săptămâna 12 – 18 august 2019 publicată de ANM. Canicula continuă până miercuri, arsița va urca mercurul termometrelor chiar și la 42 de grade.

Prognoza meteo pentru perioada 12 – 18 august 2019 – Iată cum va fi vremea

Abia spre joi putem spera la câțiva stropi de ploaie sau la o răcire ușoară a vremii, dar nu vă faceți mari speranțe pentru că harta meteo este instabilă. Iată vremea completă de luni până duminică.

Vremea Banat

În Banat, prognoza meteo anunță că săptămâna începe cu temperaturi caniculare, dar se termină cu unele normale pentru această perioadă. Așadar, luni se vor înregistra 35 de grade Celsus, ca mai apoi acestea să scadă până la 30 de grade Celsius. Meteorologii anunță că vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în zilele de după data de 13 august.

Vremea Crișana

După răcirea din săptămâna precedentă, prognoza meteo anunță temperaturi în creștere iar media maximelor va reuși să atingă din nou 34 de grade, luni, 12 august. Va urma un proces de răcorire a vremii, iar în ultimele 3 zile de prognoză, media maximelor termice nu va mai depăși 28 de grade. Ploile și-ar putea face apariția și în Crișana, tot începând cu data de 13 august.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 12-18 august

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 12-18 august

Vremea Transilvania

Săptămâna începe în forță și în Transilvania, unde se vor înregistra 33 de grade Celsius, ca mai apoi acestea să coboare treptat până la 28 de grade Celsius. Ploile ar putea uda teritoriul tot după data de 13 august.

Vremea Maramureș

Vremea se va răci treptat, iar în ultimele zile media va fi de aproximativ 26 de grade.Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare după data de 13 august.

Vremea Moldova

Locuitorii din zona Moldovei se vor bucura de temperaturi ridicate, la începutul perioadei prognozate, care vor ajunge la 33 de grade Celsius. Bremea se răcește apoi, ajungând spre finalul săptămânii până la 28 de grade Celsius.  Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la sfârșitul intervalului.

Vremea Dobrogea

În Dobrogea, vremea se anunță una frumoasă, cu temperaturi care vor oscila între 28 și 30 de grade Celsius. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare după data de 15 august.

Vremea Muntenia

La începutul săptămânii se vor înregistra maxime, în medie, de 34…35 de grade și minime de 17…18 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 31 de grade și ale minimelor, de 16…17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul după data de 14 august.

Vremea Oltenia

Și în Oltenia vremea se va răcori treptat. În prima parte a erioadei se vor înregistra 32 de grade Celsius, însă temperaturile vor scădea treptat până la 28 de grade Celsius. Vor fi intervale de timp cu manifestări de instabilitate, cu o probabilitate mai mare după data de 14 august.

Vremea la munte

Meteorologii anunță ploi la munte! În general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade. Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente după data de 13 august.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR

ÎN INTERVALUL 05 AUGUST – 18 AUGUST 2019

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Vremea se va încălzi treptat până în data de 8 august, când va fi caniculă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Vineri, 9 august, se va răci, în medie cu aproximativ 5 grade, apoi valorile termice vor crește din nou, astfel că luni, 12 august, se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o răcorire treptată, iar în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 30 de grade. Media minimelor termice va crește de la 13 grade în prima zi, până la 19 grade, în 8 și 9 august. În următoarele două zile se va răci, la o medie de 16 grade, iar până marți, 13 august, aceasta va reveni la 19 grade. În zilele care vor urma valorile termice minime vor scădea, iar în ultimele două zile vor fi în medie de 15 grade.

Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 8 și 9 august, precum și după data de 13 august.

CRIŞANA

Media temperaturilor maxime va crește de la 27 de grade în prima zi, până la aproximativ 34 de grade joi, 8 august. În următoarea zi se va răci cu 6 grade, apoi se va încălzi din nou, iar media maximelor va reuși să atingă din nou 34 de grade, luni, 12 august. Va urma un proces de răcorire a vremii, iar în ultimele 3 zile de prognoză, media maximelor termice nu va mai depăși 28 de grade. Minimele termice vor avea un parcurs asemănător, vor crește până în 8 august, când media lor va fi de 19 grade, apoi vor scădea, astfel că în jurul datei de 11 august aceasta va fi de doar 15 grade. Ulterior, până la sfârșitul săptămânii, media minimelor termice va fi între 14 și 18 grade.

Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 8 și 9 august, precum și după data de 13 august.

TRANSILVANIA

Maximele termice vor fi în creștere de la o medie de 24 de grade în prima zi, până la 33 de grade în ziua de 8 august. Va urma o răcorire de scurtă durată, 9 și 10 august, când media va fi de 28 de grade, apoi se va încălzi din nou și se va reveni la media de 33 de grade în data de 13 august. Ulterior se va răcori treptat, astfel că în ultimele două zile media va ajunge să se situeze în jurul valorii de 28 de grade. Și media temperaturilor minime va avea oscilații, între 10 grade în prima zi și 17 grade în 9 august, apoi se răcește, iar în 11 august vor fi în medie doar 12 grade. În cea de a doua săptămână media minimelor termice va avea variații între 12 și 16 grade.

Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, în 8 și 9 august, pecum și după data de 13 august.

MARAMUREŞ

În primele patru zile se va încălzi, iar de la o medie a maximelor termice de 26 de grade, la început, se va ajunge la 33 de grade în data de 8 august. În 9 și în 10 august vor fi în medie doar 28 de grade, iar până în 12 august media maximelor termice va reveni la 33 de grade. Ulterior se va răci treptat, iar în ultimele zile media va fi de aproximativ 26 de grade. Temperaturile minime vor fi și ele în creștere la început, de la o medie de 12 grade în prima zi, până la 18 grade în data de 9 august. Până în 11 august aceasta va scădea cu 5 grade, apoi va crește spre 16 grade, iar după 14 august se va resimți o scădere a minimelor termice, ceea ce va face ca la finalul intervalului de prognoză, media acestora să ajungă din nou la 12 grade.

Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare până în data de 9 august, precum și după data de 13 august.

MOLDOVA

Până în data de 8 august, vremea se va încălzi. Astfel, media maximelor va fi în creștere de la 25 de grade, la 33 de grade, iar cea a minimelor de la 13 grade, până la 18 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere spre medii ale maximelor de 28 de grade și ale minimelor, de 15 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra din nou maxime, în medie, de 33 de grade și minime de 17…18 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 27…28 de grade și ale minimelor în jurul a 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și spre sfârșitul intervalului.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului. Astfel, media maximelor va crește de la 26 de grade, la 28…29 de grade în jurul datei de 9 august. În restul intervalului, variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative, iar media acestora va oscila între 28 și 30 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor. Până în data de 10 august, temperaturile minime vor fi în creștere de la medii regionale în jurul a 16 grade, la medii de 19…20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, minimele termice vor avea ușoare variații, dar media acestora va fi în continuare de 19…20 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și după data de 15 august.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului vremea se va încălzi. Astfel, media maximelor va fi în creștere de la 27…28 de grade, la 34 de grade, iar cea a minimelor de la 13…14 grade, până la 18 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere spre medii ale maximelor de 31 de grade și ale minimelor, de 16 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra maxime, în medie, de 34…35 de grade și minime de 17…18 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 31 de grade și ale minimelor, de 16…17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și după data de 14 august.

OLTENIA

Vremea se va încălzi treptat până în data de 8 august, de la medii regionale ale maximelor de 28…29 de grade, la medii în jurul valorii de 34 de grade. Până la sfârșitul primei săptămâni, se va răci, în medie, cu aproximativ 3 grade, apoi valorile termice vor crește din nou, astfel că la începutul celei de-a doua săptămâni se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o răcorire treptată, iar în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 31 de grade. Media minimelor termice va crește de la 13…14 grade în prima zi, până la 19 grade, în 9 august. În următoarele două zile se va răci, la o medie de 16 grade, iar până în data de 14 august, aceasta va reveni la 19 grade. În zilele care vor urma valorile termice minime vor fi în scădere, iar în ultimele două zile vor fi în medie de 16 grade.

Vor fi intervale de timp cu manifestări de instabilitate, cu o probabilitate mai mare în data de 9 august, precum și după data de 14 august.

LA MUNTE

În general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade.

Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente vor fi în jurul zilei de vineri, 9 august și după data de 13 august.

Sursa: ANM

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top