Connect with us
Vremea rea s-a întors în România! Ce zone vor fi acoperite de zăpadă

Vremea

Vremea rea s-a întors în România! Ce zone vor fi acoperite de zăpadă

După ce sărbătorile ne-au adus temperaturi extrem de mari și o atmosferă de primăvară, vremea rea s-a abătut asupra țării noastre. Administrația Națională de Meteorologie a emis joi, 7 ianuarie, o nouă informare meteo cu privire la vremea rea, marcată de precipitații mari și intensificări semnificative ale vântului.

Vremea se strică în România

Vremea rea se întoarce în România, după o perioadă în care am avut temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, având în vedere că ne aflăm la jumătatea iernii. Specialiștii ANM au emis o avertizare de vreme rea pentru următoarele zile. Informarea este valabilă începând de joi, de la ora 10:00, până sâmbătă, la ora 10:00 și vizează toată țara.

La începutul acestui interval, vor predomina ploile. Pe parcurs, în special spre noaptea de joi spre vineri, țara noastră intră într-un front atmosferic rece, motiv pentru care precipitațiile vor deveni solide în majoritatea zonelor.

De săptămâna viitoare, iarna își intră în drepturi în adevăratul sens al cuvântului. Vom avea parte de ploi, ninsori, vânt și valori termice tot mai scăzute. De joi, ora 10.00, până sâmbătă, ora 10.00 și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare vor cădea precipitații în cantități însemnate, iar valorile termice vor scădea considerabil.

Pe data de 7 ianuarie, va ninge local în nord, centru și nord-est, iar din a doua parte a nopții de joi spre vineri (7/8 ianuarie), precipitațiile se vor extinde către sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp.Vineri, 8 ianuarie și în noaptea de vineri spre sâmbătă, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania și Moldova, unde se va depune strat de zăpadă considerabil.

La munte, se va instala un val de aer rece și va ninge în următoarea perioadă, inclusiv în weekend, ceea ce înseamnă că se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Vântul va atinge 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…50 km/h.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top