Connect with us
Vremea să răcește brusc. Temperaturile extrem de reci dupa valul polar care intră în România

Vremea

Vremea să răcește brusc. Temperaturile extrem de reci dupa valul polar care intră în România

Vremea se menține caldă încă două zile la începutul săptămânii viitoare, iar începând de miercuri, în toată țara, se răcește, iar temperaturile scad brusc cu până la zece grade Celsius. Apare înghețul la munte, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo ANM 16-22 septembrie 2019 – Vremea aduce temperaturi extrem de reci

Nu sunt anunțate deocamdată precipitații, iar duminică este posibil să se mai încălzească puțin. Nopțile vor fi răcoroase, vineri fiind anunțate minime de zero grade la șes și minus trei grade la munte.

Săptămâna 16 – 22 septembrie Banat

În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 24…25 de grade. Media minimelor Media minimelor termice va scădea în prima zi de la 17 grade până în jurul a 14 grade, valoare ce se va menține până pe 14 septembrie.

Apoi se va produce o nouă scădere, în 16 și 17 septembrie spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată până la finalul intervalului de prognoză, spre 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi ridicată în intervalele 16-17 septembrie.

Săptămâna 16 – 22 septembrie Crișana

În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va fi în scădere, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, când se va ajunge la o medie în jur de 24 de grade.

Media minimelor termice va scădea în 15 și 16 septembrie, spre 7 grade, ulterior această medie urmând să crească treptat, până la finalul intervalului, spre 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 16-17 septembrie

Săptămâna 16 – 22 septembrie Tansilvania

În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, când se va ajunge la o medie în jurul a 22 de grade.

Media minimelor termice se va menține în jurul a 11 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 5 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 7 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14- 17 septembrie.

Săptămâna 16 – 22 septembrie Maramureș

După o răcire în intervalul 15-17 septembrie se vor înregistra temperaturi maxime, în medie la nivelul regiunii, de 22…23 de grade, valori apropiate de cele normale. Media minimelor termice se va situa între 12 și 14 grade până pe 15 septembrie.

Apoi, după o scădere, spre 6 grade în 16 și 17 septembrie, această medie va oscila ușor în jurul a 8 grade până la finalul intervalului celor două săptămâni. Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi ridicată în intervalele 14-17 septembrie.

Săptămâna 16 – 22 septembrie Moldova

În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul săptămânii, când se va ajunge la o medie regională de 22 de grade.

Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în octombrie 2018

Vremea în octombrie 2018. Specialiștii ANM au dezvăluit prognoza meteo pentru cea de-a doua lună de toamnă.

Media minimelor termice se va menține în jurul a 13 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14- 18 septembrie

Săptămâna 16 – 22 septembrie  Muntenia

În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, când se va ajunge la o medie de 25…26 de grade.

Media minimelor termice în intervalul 16 și 17 septembrie va suferi o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 16-17 septembrie.

Săptămâna 16 – 22 septembrie Oltenia

În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, când se va ajunge la o medie de 25…26 de grade.

Media minimelor termice se va menține în jurul a 15 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 15- 17 septembrie.

Săptămâna 16 – 22 septembrie. Vremea la munte

Regimul termic va marca o scădere în intervalul 15-17 septembrie, dar până atunci media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 grade. În intervalul 18-22 septembrie se estimează o creștere treptata a acestei medii spre 14 grade.

Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1…2 grade în intervalul 16-18 septembrie, urmând ca pînă pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, local însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top