Vremea săptămâna 22 – 28 iulie 2019. Prognoza meteo pentru toată țara

21.07.2019
Vremea săptămâna 22 – 28 iulie 2019. Prognoza meteo pentru toată țara

PROGNOZA METEO 22 – 28 iulie 2019. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță zile extrem de călduroase până marți, când vremea se va mai răci și ve reveni la temperaturi normale pentru această perioadă.

VREMEA 22 – 28 iulie 2019

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil și doar izolat, mai ales la munte și în nord-vestul și nordul extrem al țării, vor mai fi unele înnorări, ploi slabe de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 22 de grade, mai scăzute, spre 8 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua, îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zonele montane și submontane, iar noaptea, cu precădere în nord-vestul și nordul extrem al țării, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor continua să crească ușor și se vor încadra, în general, între 28 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade.

22 – 28 iulie 2019 – București

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în accentuare după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea călduroasă va persista în cea mai mare parte a țării, iar după-amiază va deveni local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua mai ales în centrul și estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, iar noaptea cu precădere în sud-est, est și local în centrul teritoriului, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, vor fi cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea călduroasă va persista, iar după-amiază va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când se vor semnala averse, posibil torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răcori. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în estul, sud-estul și centrul țării, precum și la munte, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă pot fi, izolat, mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, ușor mai ridicate în sud-vestul teritoriului, spre 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răcori. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ziua, în centrul, estul și sudul țării, precum și în zonele montane, unde local vor fi averse și descărcări electrice. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va avea intensificări în estul țării și, local și temporar, în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va răcori față de ziua anterioară. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în cursul zilei, vor fi ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

TENDINŢA JOI- SAMBATA

ÎN ŢARĂ
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și se va încălzi ușor și treptat.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi ușor și treptat. Condițiile de ploaie vor fi reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *