Connect with us
Vremea săptămâna viitoare scădere de peste 10 grade în doar 24 de ore

Vremea

Vremea săptămâna viitoare scădere de peste 10 grade în doar 24 de ore

De marţi vremea intră într-un proces de răcire, temeperaturile urmând să fie cu peste 10 grade mai scăzute decât în ziua precedentă. Spre exemplus, dacă luni la Bucureşti vom avea o maximă de 24 de grade, maxima de marţi va fi de doar 12 grade.

Luni, în regiunile sudice, vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie, în timp ce în rest, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă și se vor apropia de mediile multianuale.

Ziua, cerul se va menține mai mult senin în jumătatea de sud a teritoriului, iar în cea de nord va prezenta înnorări și va ploua slab, pe arii extinse în Maramureș, local în Transilvania, în nordul Moldovei și izolat în Crișana și Banat.

Spre seară și noaptea, nebulozitatea va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar ploi locale se vor semnala îndeosebi în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice. La munte, mai ales în a doua parte a intervalului, în general la altitudini mai mari de 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar la cote mai reduse și în centrul și estul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade, cu valori mai ridicate în Câmpia Română până spre 24…25 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 8 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Ziua, cerul se va menține mai mult senin, apoi se va înnora, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Marţi, vremea se va răci, chiar accentuat în jumătatea de sud a teritoriului, astfel valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Vor fi înnorări mai persistente în regiunile sudice, estice și parțial în cele centrale, unde temporar va ploua slab. Ploile vor fi mai frecvente și pe arii relativ extinse ziua, în timp ce noaptea se vor restrânge.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul intervalului, în Maramureș, nordul Moldovei și în Transilvania trecător pot fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar la cote mai reduse local și în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Spre sfârșitul nopții, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile intracarpatice, se va produce brumă.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va răci accentuat, astfel temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în cursul zilei va ploua slab, iar vântul va prezenta unele intensificări.

Miercuri, vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi precipitații sub formă de ploaie în regiunile sudice și trecător mixte în extremitatea de nord-est. În zona de munte, izolat se vor semnala ninsori slabe. Local și temporar vântul va continua să prezinte intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele montane și în estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea local se va produce brumă.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi relativ rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top