Connect with us
Vremea se schimbă de sâmbătă seara! Vin vijeliile și ploile puternice! Avertizarea meteorologilor

Vremea

Vremea se schimbă de sâmbătă seara! Vin vijeliile și ploile puternice! Avertizarea meteorologilor

Vremea se schimbă începând de astăzi. Deși sâmbătă vom avea din nou temperaturi ridicate, care pot depăși 31 de grade (32 în Capitală), din a doua parte a zilei, încep fenomenele specifice instabilității atmosferice.

Astfel, în cea mai mare parte a țării se vor semnala fenomene meteo extreme: ploi torețțiale, vijelii, căderi de grindină. Inițial, aceste aspecte încep să se semnaleze la munte și partea de nord și nord-est a Transilvaniei, urmând ca, treptat, până marți să curpindă întreaga țară.

Meteorologii ANM anunță că în cele două zile (sâmbătă și duminică) o undă depresioară slab organizată va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de grindină de dimensiuni mici pe arii extinse în jumătatea vestică a țării și cu totul izolat în rest.

Pe alocuri cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 15-20 de mm.

La începutul averselor își vor face apariția și unele intensificări ale vântului care vor luă trecător aspect de vijelie. Cu toată această creștere a instabilității atmosferice, temperaturile vor rămâne încă la valori foarte ridicate pentru această perioadă a anului (mai ales sâmbătă), când maximele termice vor urcă din nou până spre 30-32 de grade Celsius în jumătatea de vest a teritoriului.

Citește: Meteorologii au anunțat! Ce se întâmplă până pe 14 mai!

Vremea în București

În Bucureşti, astăzi se face şi mai cald ca ieri, când am avut 30 de garde. Maximă urca spre 32 de grade, o să avem soare şi ceva nori pe seara, dar şansele de ploaie sunt reduse. Noaptea ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi în creştere. Minimă ajunge pe la 16-17 grade.

În zonele montane, ziua începe cu vreme frumoasă, dar pe la prânz apar deja condiţii de ploaie. Vin averse zdravene, cu tunete, fulgere, vânt şi chiar grindină. Ploile se vor extinde progresiv, dar temperaturile rămân ridicate pentru o zi de mai.

La mare, vremea se anunţă foarte plăcută în acest week-end. Astăzi va fi cer senin, briza activa şi temperaturi de luna iulie. Maximele din staţiuni ajung pe la 26-27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 17-18 grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top